Declararea stării de alertă în Sectorul 1, decisă azi: „Dacă situaţia nu se poate rezolva, vom da curs cererii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos Octav Ganea
Foto Inquam Photos Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat joi că va decide până la sfârşitul zilei dacă va declara starea de alertă în Sectorul 1, după ce primarul Clotilde Armand a făcut o nouă solicitare din cauza gunoaielor care nu au fost ridicate de Romprest. Acesta a spus că analizează dacă există „soluţii alternative”, iar în cazul lipsei acestora va da curs cererii.

„S-au schimbat lucrurile. Atunci era vorba de deşeuri menajere. Acum e vorba de deşeurile de pe stradă, pe care prestatorul trebuie să le ia, iar Primăria le plăteşte, din câte înţeleg. Blocajul e o neînţelegere între prestator şi autoritatea publică locală. Primăria spune că plăteşte, dar nu se înţelege asupra preţului corect, iar prestatorul spune că nu este plătit corespunzător.

Acest diferend comercial nu va putea fi rezolvat chiar dacă va fi declarată starea de alertă pentru o perioadă de timp. Starea de alertă poate fi luată pentru maximum 30 de zile, poate fi prelungită ulterior dacă riscurile nu au fost înlăturate. Pe durata stării de alertă trebuie luate măsuri pentru eliminarea riscului. Nu există o astfel de măsură, rezilierea contractului, dar da, se poate apela la alte surse. Ne uităm la soluţii alternative.  Dacă nu există, atunci declarăm starea de alertă. Starea de alertă să aprobă dacă sunt îndeplinite cumulativ anumite condiţii: să există riscuri şi acele riscuri să prezinte o stare de pericol pentru cetăţeni” a spus prefectul.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a votat, miercuri seară, propunerea de a cere Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

Situaţia gunoaielor neridocate din Sectorul 1 a devenit critică în ultimele săptămâni, mai mulţi cetăţeni plângându-se de riscul de îmbolnăvire care există din cauza gunoiul de pe străzi.

Potrivit Primăriei Sectorului 1, începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1. 

La începutul lunii iunie a mai existat o solicitare de instituire a stării de alertă în Sectorul 1, însă Prefectura nu a dat curs.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite