Declinul pieţei imobiliare de lux. Complexul Verdi Park din sectorul 2, scos la licitaţie pentru 4 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucureşti, în faliment, va fi scos la licitaţie de către lichidatorul judiciar la un preţ de pornire de 4 milioane de euro, sumă care va acoperi parţial datoria de aproape 5 milioane euro pe care Alpha Bank o are de recuperat de la dezvoltatorul imobilului.

Verdi Park este situat în sectorul 2, între Parcul Verdi şi Lacul Floreasca. Clădirea are 5 niveluri şi cuprinde 11 apartamente.

Toate cele 11 apartamente au suprafeţe mai mari de 92 de metri pătraţi şi costau în 2010 între 285.000 de euro şi 1,6 milioane de euro.

Administratorul judiciar vrea să vândă în bloc imobilul şi terenul de 800 de metri pătraţi. Licitaţia va fi organizată pe 10 septembrie.

Firma Meridian Land, controlată de Emil Oprea, care a dezvoltat complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucureşti, a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut, pe fondul incapacităţii de a plăti dobânzile la creditele contractate.

Procedura de faliment a fost declanşată la cererea firmei Euro Insol, care este şi administratul judiciar al Hidroelectrica. La începutul anului 2010, instanţa a admis cererea Meridian Land de intrare în insolvenţă şi a desemnat ca administrator judiciar firma Dinu, Urse şi Asoc. La solicitarea creditorului majoritar, Alpha Bank, administratorul judiciar a fost înlocuit un an mai târziu cu firma Euro Insol.

Complexul, evaluat la 20 de milioane de euro în 2009

La data intrării în insolvenţă, asociatul unic al Meridian Land, Emil Oprea, a declarat pentru MEDIAFAX că măsura are ca singură cauză întârzierile firmei de construcţii la finalizarea complexului. Potrivit lui Oprea, construcţia trebuia finalizată în 14 luni, dar lucrărule s-au întins pe trei ani, perioadă în care firma a fost nevoită să plătească dobânzi la credite.

Complexul de apartamente a fost evaluat în 2009 de CBRE la 20 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Meridian. Până acum nu a fost vândut niciun apartament din imobil.

Principalul creditor al complexului este Alpha Bank, care are de recuperat 4,96 milioane de euro, iar firma de construcţii Marcora Construcţii are o creanţă de 350.000 de euro.

Alpha Bank are de recuperat bani din mai multe proiecte rezidenţiale care au intrat în insolvenţă în ultimul an, printre cele mai importante Asmita Gardens (70 de milioane de euro), Blue Tower (14 milioane euro) şi Ibiza Sol (19 milioane euro).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite