Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate

10
12 Apr 2021 21:53:24
Autor: News.ro
Reprezentantul firmei distribuitoare a refuzat să intre deşi i s-a asigurat echipament FOTO - George Calin / Inquam Photos
Reprezentantul firmei distribuitoare a refuzat să intre deşi i s-a asigurat echipament FOTO - George Calin / Inquam Photos

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, luni seară, referitor la situaţia de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, că personalul a sesizat intrarea în avarie, concomitant, a tuturor ventilatoarelor, din cauza creşterii presiunii peste limita admisă. Reprezentantul firmei care distribuie ventilatoarele a refuzat să intre în unitatea mobile, deşi i s-a pus la dispoziţie echipament de protecţie.

„Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale. În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, a transmis, luni seară, DSU. 

Sursa citată a precizat că este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creşterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unităţii Mobile.

„Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creşterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcţiune. Instalarea şi operaţionalizarea Unităţii se realizează sub coordonarea DSU şi a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalaţiei de oxigen care deserveşte UTIM-ul, monitorizarea acesteia şi operarea unităţii este realizată de echipa tehnică a spitalului”, a mai transmis DSU. 

Trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Infractorul Burci
12.04.2021, 22:01:15

Gata, s-a găsit acarul Păun...

+2 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
12.04.2021, 22:59:05

”Reprezentantul firmei distribuitoare a refuzat să intre deşi i s-a asigurat echipament” pentru simplu fapt ca-i cel mai in masura sa stie ca ventilatoarele nu-si maresc presiunea ”de la sine”, ca sunt prevazute cu sisteme (cel putin duble) de siguranta si avertizare si ca ”avaria” nu poate fi nicicum de natura ”tehnica” ci mai degraba de natura..umana (unul dintre cei care verifica, supravegheaza, manipuleaza, regleaza sistemul a dat-o-n bară rau de tot..! Ori era beat, ori ..adormit cand a apasat (invartit, butonat, etc), unde, cum, sau pe ce nu trebuie)

+4 (4 voturi)
m lupascu
12.04.2021, 22:28:02

- disolutia statului - rezultat al guvernării criminale a esede - suveranitatea poporului și al treilea parlament ilegitim 300

actul 1 gong
12.04.2021, 22:30:20

6 bari ??!! Erau compresoare pentru cauciucuri de camion? Trebuie sa ai mult curaj, ca sa fii bolnav in Romania. Nu cred ca un ministru poate fi facut vinovat pentru toate imbecilitatile sistemului. Poate fi insa vinovat ca intreprinde prea putin poate pentru schimbarea lui, pentru responsabilizarea celor ce prin prostie, indolenta, nepricepere cauzeaza aceste pierderi de vieti omenesti, tocmai ale celor care au venit cu speranta la spital.

+3 (3 voturi)
Expat Gabriel
12.04.2021, 22:45:55

Mă bag şi eu în vorbă ...dar angajatorul, firma de intreţinere/reparaţii, ştia că angajatul se duce la o unitate Covid. De ce nu l-au avertizat pe om că vizitează o unitate Covid; de ce nu i-au dat echipament protecţie? Cred că mai curând l-au trimis la reparat "uitând să-i spună" ca este o unitate Covid.

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările