Descoperă cu familia muzeele din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
click

Bucureştiul oferă locuri fascinante pentru întreaga familie. O vizită făcută la Muzeul Antipa, la Muzeul de Geologie, la Observatorul Astronomic sau la Orăşelul Cunoaşterii poate crea dependenţă. Una bună, a cunoaşterii, a informaţiilor noi, dar şi a timpului de calitate petrecut alături de cei dragi.

Muzeul Antipa se află pe locul cinci în topul celor mai frumoase muzee de istorie naturală din Europa. Acesta deţine una dintre cele mai valoroase şi mai diverse colecţii ştiinţifice din România, alcătuită din peste două milioane de vertebrate şi nevertebrate (piese zoologice, paleontologice, de geologie-mineralogie şi etnografie mondială, unele unicat la nivel mondial), în ipostazele în care le întâlnim în natură, într-un mediu recreat care îl imită perfect pe cel natural. A fost înfiinţat în 1834, iar din 1908 funcţionează în sediul actual din Piaţa Victoriei.

În muzeu se află expus singurul schelet întreg al unuia dintre cele mai mari mamifere care au existat vreodată, înrudit cu elefantul, şi anume Deinotherium gigantissimum (specie dispărută acum 2,5 milioane de ani), descoperit în judeţul Vaslui, în anul 1894, de către geologul Grigore Ştefănescu.

click

Din 2011, muzeul a fost dotat cu tehnologie modernă şi a suferit o transformare totală (cinci săli pentru proiectarea de documentare, 66 de infotouch-uri, proiecţii 3D, plasme şi sisteme interactive de prezentare a exponatelor, săli multimedia şi spaţii amenajate ca laboratoare destinate demonstraţiilor şi experimentelor ştiinţifice la care vizitatorii pot asista. În afara expoziţiei permanente, muzeul găzduieşte periodic şi expoziţii temporare pe diverse tematici.

Un alt ”popas” pe care trebuie să-l faceţi neapărat cu cei mici este la... citeşte continuarea pe Click!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite