Desene cu cretă pe asfalt, şotron şi alte activităţi subversive

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
desen cu creta

Vârtej mare, ieri! Doamna Firea, aflată la Bruxelles, a simţit nevoia să intervină pe un post de televiziune pentru a confirma faptul că primăria nu a interzis activităţile de desen cu cretă în parcuri. Totul ar fi, în opinia doamnei primar, „o intoxicare, marca PNL Bucureşti”.

Astăzi, după ce funcţionarii şi-au terminat cafeaua de dimineaţă, în numele asociaţiei OPTAR, am trimis o notificare către Primăria Capitalei pentru organizarea unei adunări publice.

Şi eu cred că este anormal să interzici desenele cu cretă pe asfalt. La fel, cred că este în neregulă că în Bucureşti, cea mai congestionată capitală europeană, administraţia locală „să uite" să organizeze evenimente care să marcheze Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Şi nu cred că doamna Firea, după scandalul „Stop joc, start trafic!” (închiderea activităţilor recreative de pe Kiseleff), s-ar opune unei minore activităţi de recuperare (temporară) a unei străzi acaparate de trafic.

Aşadar, am solicitat, şi nu văd nici un motiv pentru care administraţia s-ar opune, că pe data 24 septembrie, între orele 9.30 şi 15.30, Bulevardul Pavel Dimitrievici Kiseleff să devină „pietonal”, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei.

Adunarea publică face parte din seria de evenimente dedicate Săptămânii Europene a Mobilităţii şi se va desfăşura sub deviza „Copiii au voie să deseneze cu cretă pe asfalt: Bucureşti, oraş pentru oameni”.

Scopul adunării publice îl constituie:

- înscrierea Capitalei României pe lista capitalelor europene care iau măsuri de limitare a traficului rutier în Săptămâna Europeană a Mobilităţii;
- atragerea atenţiei asupra faptului că experţii în mobilitate urbană durabilă recomandă închiderea traficului rutier, la sfârşitul săptămânii, pe arterele din vecinătatea parcurilor;
- redarea unei străzi a oraşului către oameni.

Pentru că trăim într-un oraş bolnav, unde atenţia se îndreaptă exclusiv spre problemele maşinilor, iar reglementarea „Zona pietonală” a fost uitată, redau textul de lege:

În zona pietonală, semnalizată ca atare, conducătorul de vehicul poate intra numai dacă locuieşte în această zonă sau prestează servicii publice „din poartă în poartă” şi nu are altă posibilitate de acces. Acesta este obligat să circule cu viteză maximă de 5 km/h, să nu stânjeneasca ori să împiedice circulaţia pietonilor şi, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulaţia acestora.

Îmi doresc foarte tare ca doamna Firea să nu se opună unui gest de normalitate, dar mai ales să nu facă jocurile necurate ale duşmanilor, recunoscuţi că provoacă situaţii-capcană, împrăştie minciună, ură, dezinformare. (citat de pe pagina doamnei Gabriela Firea) 

Marian Ivan - membru fondator OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite