Dezbatere la Clubul Dilema Veche. Mircea Vasilescu discută cu invitaţii săi pe tema „mai există jurnalism independent?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Vasilescu va modera dezbaterea pe tema ”mai există jurnalism independent?” FOTO Adevărul
Mircea Vasilescu va modera dezbaterea pe tema ”mai există jurnalism independent?” FOTO Adevărul

Întâlnirea are loc mâine la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Printre participanţii care vor dezbate o temă tot mai fierbinte în opinia publică de astăzi se numără şi Cristian Mititelu, fost director al secţiei în limba română al BBC, Liviu Avram, redactor-şef adjunct la „Adevărul“, şi Vlad Mixich, jurnalist la Hot News.

„Aş vrea să vorbim despre ce înseamnă astăzi în lume şi la noi jurnalismul independent. Ne interesează să aflăm dacă situaţia actuală din televiziunile româneşti este cauzată de factori ca banii, politicul sau este normală. Mai există jurnalism independent în presa românească?”, a explicat redactorul-şef al publicaţiei „Dilema Veche“, Mircea Vasilescu, şi moderatorul dezbaterii de mâine.

Acesta a adăugat că discuţia se va face din mai multe unghiuri de abordare.

Pe de-o parte va viza implicarea organelor de control deontologic asupra televiziunilor, cum este cel al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Se va dezbate eficienţa sau ineficienţa acestor instituţii în a filtra mesajul audiovizual. De asemenea, se va discuta şi despre posibilitatea abordării unor reglementări mai severe, ca soluţie, dar şi despre Legea Presei.

Pe de altă parte, se va atinge şi subiectul jurnalismului online. „Ce înseamnă trecerea online? Cum este mai bine, omul să plătească şi să-şi aleagă ce să citească sau să lăsăm totul liber? Dacă totul este gratuit atunci publicaţiile umblă după click-uri, intervin foarte mult publicitatea şi PR-ul. Întrebarea este, se pierde din credibilitate sau nu există acest risc?“, a completat Mircea Vasilescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite