Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Dezinfecţie ca-n China în Sectorul 4. Cum arată echipajele de combatere a COVID-19

7
27 Mar 2020 17:18:38
Autor: Simona Chirciu
Dezinfecţie contra COVID-19 in Sectorul 4 FOTO Primăria Sector 4
Dezinfecţie contra COVID-19 in Sectorul 4 FOTO Primăria Sector 4

Primăria Sectorului 4 a început o amplă campanie de dezinfecţie în scările de bloc, după ce săptămâna trecută a spălat cu dezinfectant străzile şi trotuarele.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a anunţat vineri după-amiază faptul că sectorul pe care îl conduce a avut la lucru 80 de echipe speciale, dotate cu atomizoare şi alte echipamente specifice vor dezinfecta scările şi aleile de bloc, locurile de joacă şi spaţiile verzi din apropierea locuinţelor.

Conform edilului, acestora li se adaugă 60 de autospeciale şi alte 40 echipaje dotate cu echipamente ce pulverizează în aer substanţe dezinfectante, care acţionează în special în zona locurilor de recreere. „Alte 200 de persoane vor putea interveni, daca situaţia o va impune. Pentru acţiunile de dezinfecţie se vor folosi soluţii pe bază de peroxid de hidrogen, non-toxice şi prietenoase cu mediul înconjurător”, a mai afirmat primarul.

Fotografiile de la faţa locului îi confirmă susţinerile oficialului, întrucât imaginile copiază, practic, acţiunile de dezinfecţie din China, mult dezbătute în mediul online. Trotuarele şi intrările de bloc au fost practic împâzite de zeci de oameni în combinezoane care uşor, uşor, au intrat în fiecare scară de bloc din cartierul Berceni.

Aceasta nu este singura măsură luată de Primăria Sectorului 4 pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus.  „Pe raza sectorului, intervine deja o unitatea specială, formată dintr-un număr de aproximativ 350 de oameni dotaţi cu echipament de protecţie (mască, combinezoane, mănuşi, botoşei) şi un număr de 60 de autoutilitare echipate corespunzător, pentru spălarea şi dezinfectarea arterelor de circulaţie. În prima săptămână, aceste echipe, care lucrează non-stop, în ture, au aplicat zilnic tratamente specifice de igienizare, atât pe marile bulevarde cât şi pe străzile dintre blocuri”, se arară într-un comunicat al primăriei.

 
      FOTO: Primăria Sector 4

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

un cetatean european
27.03.2020, 18:16:37

bani aruncati degeaba, nu sunt dovezi stiintifice ca virusul se transmite mergand pe trotuar si nici ca are rezistenta mai mult de 6 ore in ambient natural cu variatii de temperatura. Mai bine investeau banii respectivi in echipamente de protectie pentru personalul sanitar si faceau o companie pe media despre cum sa dezinfectezi lucrurile personale.

-1 (3 voturi)
AltCineva
27.03.2020, 18:36:44

mai bine iti vedeai de treaba ! O viata daca se salveaza cu aceste masuri atunci sunt binevenite ! A zis Orban ca sunt bani, teste, materiale... deci care e problema ? Sa nu-mi spui ca guvernul minte... e guvern liberal, oameni numai unul si unul...cu experienta de la pdl...mai rar asa persoane la conducerea unei tari !

0 (2 voturi)
mindrescu costel
27.03.2020, 18:26:19

ne-a atins si pe noi boala chinezariilor sa vedem daca scapam cu viata

-1 (1 vot)
Un cititor
27.03.2020, 19:20:28

Pot sa apreciez un PSD-ist !!! Ce cauta in PSD ?! Felicitari domnule Doctor !!!

-1 (1 vot)
foarte atent
27.03.2020, 20:08:31

puteti chema echipele astea si contra coruptilor/spagilor ?

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările