Dezvoltatorii imobiliari sunt luaţi la puricat de poliţişti. Ce nereguli au găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politiahd

Ofiţerii din Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice verifică şase şantiere de locuinţe din Capitală. Acţiunea este făcută cu sprijinul Inspectoratului în Construcţii Bucureşti şi al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acţiunea de control vizează verificarea respectării legislaţiei în domeniul construcţiilor. În plus, poliţiştii vor să vadă dacă persoanele angajate au încheiate contracte de muncă şi dacă dezvoltatorii imobiliar au toate documentele necesare ridicării construcţiilor.  

Astfel de controale nu sunt o noutate în Bucureşti. Acestea au fost demarate în urmă cu un an si au vizat activitatea a 82 de şantiere în care se ridicau obiective rezidenţiale. Foarte grav, la 8 dintre ele s-au descoperit nereguli grave legate de calitatea costrucţiilor, iar activitatea a fost sistată. 

În plus, pe alte şapte şantiere nu se asigurau condiţii de siguranţă pentru muncitori şi, la fel, activitatea a fost oprită. 

Reamintim că, în urmă cu un an, un bloc din Sectorul 5, care a luat foc, nu avea autorizatie ISU la incendiu si, nu detinea nici autorizatie de constructie. 

"Nu are cum sa aibă autorizaţie de construcţie pentru că cei de la urbanism nu dau voie sa faci un vagon de bloc cu o singură ieşire. Este exclus", au declarat la momentul respectiv surse apropiate anchetei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite