Nicuşor Dan a semnat contractul pentru 100 de tramvaie noi. Când vor intra în circulaţie şi cât au costat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan a afirmat că sunt tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri, potrivite pentru Bucureşti FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicuşor Dan a afirmat că sunt tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri, potrivite pentru Bucureşti FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că a semnat contractul cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie în Capitată, valoarea acestuia fiind de circa 200 de milioane de euro.

"Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă. Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate patru tramvaie în fiecare lună", a declarat Nicuşor Dan, marţi, într-o conferinţă de presă. 

El a afirmat că sunt tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri, potrivite pentru Bucureşti.

 "Un cuvânt despre fosta administraţie, dacă nu s-ar fi încăpăţânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turceşti şi ştiţi că s-a pronunţat şi CNSC-ul şi s-a pronunţat şi Curtea de Apel Bucureşti, am fi avut aceste tramvaie începând cu vara anului 2020 ", a adăugat primarul Capitalei Nicuşor Dan.

De altfel contractul pentru livrarea celor 100 de tramvaie noi în Capitală era programat iniţial să fie semnat în jurul datei de 6 mai, potrivit unor date publicate, pe 17 aprilie, de sindicatul STB, în urma unor discuţii cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

„Am solicitat precizări cu privire la întârzierea semnării contractului cu Astra pentru cele 100 de tramvaie şi ni s-a precizat că mai există un termen în jur de 06.05.2021 pentru semnarea contractului de achiziţie a tramvaielor”, spuneau reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

Tramvaiele noi trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, Astra Arad va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Primăria Muncipiului Bucureşti a publicat pe 11 decembrie 2018 anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 de milioane de lei, fără TVA (180 de milioane de euro). 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite