Directorii de la „Jean Monnet“, lăsaţi şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul iscat la liceul de fiţe din cartierul Primăverii, unde un profesor a fost acuzat de viol, a generat schimbări în conducerea şcolii.

Profesori chiulangii, absenţe fără număr, relaţii nefireşti între dascăli şi eleve, dar şi transferuri incomplete la alte şcoli. Asta a descoperit o comisie a Ministerului Educaţiei la liceul de fiţe din cartierul Primăverii. Măsurile s-au luat imediat: întreaga conducere a Liceului „Jean Monnet“ a fost demisă, ieri, la ordinul ministrului Educaţiei, după o anchetă fără precendent în educaţie. Inspectorii au vrut să afle dacă incidentul în urma căruia o elevă l-a acuzat pe profesorul de sport că a violat-o este izolat sau dacă regulamentul şcolii permite încurajarea unui astfel de comportament. Rezultatele au fost grave.
„Controlul efectuat a arătat că relaţia nefirească între profesor şi elevă, indiferent de cât de emancipat este mediul de la «Jean Monnet», a fost şi rezultatul unor disfuncţionalităţi grave în conducerea liceului şi gestionarea relaţiei părinte - şcoală. Evident, instanţa este cea care va decide asupra naturii acestei relaţii. Se vede clar că, atunci când conducerea şcolii nu-şi face datoria, efectele sunt grave“, a spus, duminică, ministrul Daniel Funeriu.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu Oana, eleva din SEXGATE LA JEAN MONNET!

image

Eleva „violată“ are zeci de absenţe

Totodată, membrii corpului de control au depistat că dosarul de transfer al elevei care a susţine că a fost violată este incomplet, lipsind mai multe dosare medicale şi fişa de observaţie. Eleva avea deja în primul semestru 45 de absenţe şi nicio sancţiune, se arată în raportul Corpului de Control al Ministerului Educaţiei.
„Faptul că în acest liceu sunt şi elevi cu o stare materială bună nu trebuie să dea liceului un statut aparte. Legea este identică pentru toţi şi angajamentul Ministerului pentru disciplină, ordine şi rigoare este cât se poate de puternic“, a mai spus ministrul Funeriu.
De asemenea, rezultatele controlului au arătat lipsa unei comisii şi a unor strategii pentru reducerea abandonului şi a absenteismului şcolar, în condiţiile în care elevii Liceului „Jean Monnet“ au un număr mare de absenţe nemotivate, neexistând un plan pentru reducerea acestui fenomen.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie

Şi profesorii sunt chiulangii

Şi nu doar elevii sunt „buba“ şcolii. Până şi profesorii de la acest liceu prestigios sunt campioni la chiul. Reprezentanţii Ministerului au descoperit şedinţe la care figurau unii profesori, dar semnau alţii, dar şi şedinţe validate fără cvorum.
Ministerul Educaţiei a mai cerut efectuarea unei noi inspecţii generale privind desfăşurarea activităţii la Liceul „Jean Monnet“ la începutul semestrului al doilea, precum şi raportarea activităţii desfăşurate de către inspectorii ISMB Corpului de control, în semestrul al doilea al anul şcolar 2011-2012. Funeriu a solicitat, de asemenea, ca inspectoratul să monitorizeze timp de un an activitatea la Liceul „Jean Monnet“.


Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu profesorul Dan Octavian Vişan pe holurile Tribunalului Bucureşti!

Profesorul Dan Octavian Vişan, pe holurile Tribunalului Bucureşti

Fetele rele au dosar penal

În decurs de o lună de zile, Liceul „Jean Monnet“ a fost târât în cele mai murdare scandaluri din istoria învăţământului: profesori acuzaţi de viol şi eleve cercetate de poliţie pentru furt.
Totul a început în urmă cu o lună, atunci când Oana R. (17 ani), elevă a liceului, l-a acuzat pe profesorul de sport Dan Octavian Vişan (27 de ani) că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal. Deşi raportul medico-legal eliberat de Institutul de Medicină Legală a stabilit că fata nu a fost agresată sexual, dascălul se află în continuare după gratii sub acuzaţia că a întreţinut relaţii sexuale cu eleva lui, minoră.
Alte două tinere care studiază la „Jean Monnet“ au fost reclamate la Poliţie că au furat pe 1 Decembrie un telefon şi o cameră de fotografiat de la nişte student. Lor li s-au întocmit dosare penale. „Fetele sunt cercetate pentru furt iar dosarele au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2“, a declarat, ieri, Alexandru Nicolae, ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei. 
Cele două tinere au fost reclamate în dimineaţa zilei de 1 Decembrie, prin serviciul 112, că ar fi sustras dintr-un club de fiţe din Capitală un telefon mobil şi un aparat de fotografiat. În scurt timp, au ajuns la faţa locului şi oamenii legii, care au însoţit învinuitele la Secţia 6 de Poliţie. Pentru că sunt minore, la audieri au fost chemaţi şi părinţii fetelor.
       

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite