Directorul DSP Ilfov: Dacă nu este eficientă măsura suspendării cursurilor, vom lua în calcul lockdown-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lockdown

Teodor Negulescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov a declarat că dacă măsura închiderii şcolilor nu va funcţiona, autorităţile vor fi nevoite să apeleze la carantinarea judeţului.

„De luni, toate şcolile intră în online. Tot judeţul. Sursa principală este deschiderea şcolilor. Acolo cred că este focarul numărul 1. Incidenţa este în creştere. Dacă nu luăm aceste măsuri, nu vreau să avem şi alte probleme. Dacă măsura nu este eficientă, vom lua şi alte măsuri mai drastice. Dacă nu se întâmplă nimic în câteva zile şi nu vor fi scăderi, luăm în calcul şi carantinarea”, a spus la Europa FM Teodor Negulescu, director DSP Ilfov.

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.  Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă . Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a afirmat şeful DSP Ilfov.

Pentru că sunt mulţi care locuiesc în judeţ şi muncesc în Bucuresti sau invers, autoritatile locale din Ilfov sunt în permanent dialog cu prefectura Bucureşti pentru a lua măsuri comune, spune prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zanfir.

„Avem în comun transportul public, ambulanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Foarte mulţi dintre copiii care locuiesc în Ilfov învaţă în Bucureşti. Măsurile luate separat nu ar avea eficienţa şi rezultatul aşteptat”, a spus la Europa FM Daniel Zanfir, prefectul judeţului Ilfov.

13 localităţi din jurul Bucureştiului, din judeţul Ilfov au o rată de peste 15 la mia de locuitori. Printre acestea Clinceni care are 23 de cazuri la mia de locuitori si a doua cea mai ma ridicata incidenta din tara. De aceea, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat inspectoratului şcolar ca şcolile din tot judeţul să suspende cursurile în format fizic şi să treacă în online.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite