Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Directorul STB anunţă că vor urma concedieri după greva ilegală a angajaţilor. Toate abonamentele vor fi prelungite

22
25 Jan 2022 10:52:14
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat, marţi, că se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au participat la declanşarea protestului ilegal, aceştia urmând a fi cercetaţi de Comisia de disciplină. Criţ a precizat că vor exista „cu siguranţă” concedieri, anunţând, totodată, că există foarte multe solicitări de angajare. În plus, directorul STB a precizat că toate abonamentele vor fi prelungite cu durata grevei.

„Oricât de mare ar fi nemulţumirea unor angajaţi, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul faţă de cetăţean trebuie să primeze. Nevoile oraşului trebuie să primeze, zi de zi. Conştientizarea faptului că împreună, angajaţii STB trebuie să respectăm programul de transport şi să ne îndeplinim serviciul faţă de bucureşteni este cel mai important lucrul pentru reforma STB. De acolo trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a declarat directorul STB, Adrian Criţ, marţi, într-o conferinţă de presă.  

El a anunţat o serie de investiţii la Societatea de Transport Bucureşti.  

„În următoarea perioadă, împreună cu municipalitatea, avem în curs de achiziţie o serie de mijloace de transport moderne, tramvaie, autobuze electrice, troleibuze. Municipalitatea investeşte în infrastructură, noi, cu toţii, ne dorim un transport de calitate”, a mai spus Criţ. 

Directorul STB a explicat că se fac verificări pentru identificarea celor care au declanşat protestul ilegal: „Este o procedură internă, în conformitate cu Contractul colectiv de muncă, practic urmează să fie efectuate nişte notificări (...) Aşa cum precizam, căutăm vinovaţii, cei care au declanşat această grevă ilegală. Analizăm. Credeţi-mă că sunt foarte multe solicitări de angajare urmare a anunţului postat de noi pe site. Doar astăzi s-au făcut 60 de solicitări, ieri erau 230. Contează să ne schimbăm mentalitatea”.  

Criţ a explicat că „responsabilitatea majoră a acestui miting ilegal revine celor care au declanşat această grevă”.  

„În anul acesta am identificat o serie de probleme vis-a-vis de condiţiile de muncă şi vom interveni punctual (...) aceste condiţii nu sunt de acum, de anul trecut, de acum doi ani, sunt probleme de zeci de ani (...) Eu nu am spus că nu se vor rezolva problemele, pe lista de achiziţii existau aceste achiziţii pentru remedierea acestor probleme”, a mai declarat directorul general al STB.  

Întrebat ce i-a determinat pe angajaţi să revină pe traseu, Cri a afirmat: „Angajaţii fideli instituţiei şi cetăţeanului au conştientizat faptul că-şi vor pierde locul de muncă dacă nu revin pe traseu”.  

De asemenea, întrebat dacă a primit datele cu privire la cei care au participat la protest, Criţ a afirmat: „Au început să vină datele respective care vor fi analizate în Comisiile de cercetare disciplinară. Probabil că o să fie angajaţi concediaţi. Cu siguranţă”.  

Directorul general al STB a precizat că toate abonamentele vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetăţenii nu au putut circula.  

„Drepturile călătorilor trebuie respectate. Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile avute pe durata grevei, urmare a acestui audit vom lua măsurile care se impun pentru recuperarea daunelor de la cei care se fac vinovaţi, cei care au declanşat această grevă ilegală, pe care justiţia i-a considerat că au declanşat greva”, a mai declarat Criţ.  

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Todor Cris
25.01.2022, 11:14:42

Un PNlist sa dea afara PSDisti...un paradox.. Subventii de miliarde furate de la gura copiilor si bolnavilor, salarii de cateva ori mai mari decat a profesorilor ...Romanika ProFund... Nesimtiti speciali oridinari...

+3 (5 voturi)
Ludwig
25.01.2022, 11:36:23

Lasa ca bine le face! Atata timp cat este hotarare de tribunal de greve ilegala, ei nu au respectat-o!

+7 (11 voturi)
Antonescu Vlad
25.01.2022, 11:48:49

Sunt necesare masuri ferme! Seful sindicatului concediat, salariatii care au intimidat pe colegii care nu au fost de acord cu greva sanctionati contraventiona, toti participantii la greva sanctionati cu reducerea salariului; Toate pierderile trebuie recuperate de la grevisti. Pacat ca multi au fost manipulati de interpusii lui firea ... Ar fi ideal ca directorul STM sa prezinte public situatia financiara a STB, planul de eficientizare si aranjamentele de culise care conduc la cresterea artificiala a cheltuielilor. Transport in comun eficient si taxarea adecvata a parcarii in oras sunt singurele modalitati de reducere a traficului si a poluarii.

+6 (12 voturi)
True Blue
25.01.2022, 11:56:34

Bai Crit, vezi ca la tine in ograda sefii sunt membri si chiar lideri de sindicat plus ca multi sunt interimari (ca si tine) si membri ai partidului PSDNL. Intelegi?

-5 (5 voturi)
Iliescu Liviu
25.01.2022, 12:53:41

Acțiune și reacțiune. 5 zile au dat, acum încasează! C-așa e-n box!

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările