Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Directorul STB: „Pierderile financiare înregistrate în cele trei zile de grevă se ridică la 20 de milioane de lei”. Ce le promite şoferilor care reintră pe traseu

7
22 Jan 2022 18:04:37
Autor: News.ro
Adrian Criţ, directorul STB FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Adrian Criţ, directorul STB FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Directorul Societăţii Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, anunţă că primele estimări privind pierderile financiare înregistrate de societate în cele trei zile de grevă se ridică la 20 de milioane de lei.

Acesta a adăugat că siguranţa locurilor de muncă ale angajaţilor societăţi este pusă în pericol dacă aceştia continuă protestul, întrucât situaţia financiară a STB se va agrava. Acesta promite şoferilor şi vatmanilor care duminică reintră pe traseu, că dacă nu au comis fapte penale, cercetarea disciplinară în cazul lor nu va produce efecte.

„Evaluând costurile pe care le are societatea, doar verificând rulajul care trebuia efectuat, prestaţia pentru bucureşteni, s-a constatat că prejudiciul în momentul de faţă e undeva în jur de 20 de milioane de lei. Nu acest lucru contează. Din păcate, bucureşteanul a fost privat de mobilitate, de serviciul de transport public. Bucureşteanul trebuie să poată să călătorească la locul de muncă, la şcoală, la spital, în parcuri, astfel încât  să-şi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii. Aceste pagube produse societăţii vor fi recuperate în instanţă de la cei care au provocat această grevă ilegală. O evaluare completă o vom avea după ce rapid vom avea un audit economic extern, astfel încât cu transparenţă bucureştenii să ştie cum le sunt cheltuite fondurile şi unde sunt pierderile”, a declarat Adrian Criţ, sâmbătă.

Adresându-se angajaţilor şi mai ales conducătorilor de vehicule, directorul STB a transmis că membrii Consiliului de Administraţie al societăţii au decis, sâmbătă, ca în conformitate cu Codul Muncii, coroborat cu Contractul colectiv de muncă, având în vedere această situaţie de criză, Consiliul de Administraţie „şi-a asumat că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de azi cercetarea disciplinară în conformitate cu Regulamentul Intern  să nu producă efecte” în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.

„De asemenea, doresc să precizez că la ultimele analize şi luând în considerare informaţiile din zona publică, orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat şi acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă. În condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă”, a adăugat Criţ.

Acesta a arătat că „s-ar putea să existe probleme majore” în perioada următoare în ceea ce priveşte situaţia financiară a societăţii, dacă transportul public din Capitală nu va fi reluat.

Întrebat ce sancţiuni riscă cei care continuă greva, directorul STB a răspuns că Regulamentul Intern prevede că pentru trei zile consecutive în care angajatul nu e prezent la locul de muncă, angajatului i se poate desface contractul individual de muncă

„Cei care sunt blocaţi sunt rugaţi să sesizeze la 112 toate probleme existente. Suntem, conştienţi că marea majoritate a angajaţilor au fost manipulaţi de către liderii sindicatului reprezentativ, suntem conştienţi de influenţa nefastă pe care acest sindicat a avut-o în cadrul societăţii noastre şi tocmai de aceea fac apel la conducătorii de vehicule să iasă pe traseu”, a adăugat Criţ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

imsi2 imsi2
22.01.2022, 18:28:34

STB ul ii in castig deoarece fiind pe pierderi daca nu lucreaza nu are pierderi. In plus nu le plateste sariu la grevisti, n are consum de motorina si curent asa ca singura cheltuiala ii cu salariul directorului. Daca ar fi constient si ar fi dart demisia si gata ca doara l ar pune partidul in alta functie nu i un capat de lume.

-3 (7 voturi)
Ionel Marcu
22.01.2022, 18:50:18

Cu două-trei zile de grevă, nu vom mai vedea șoferi care să „ridice” 8.000 lei în luna ianuarie! Unii îl vor considera vinovat pe liderul de sindicat, mai ales dacă greva se lungește.

Ezechiel Levitsky
22.01.2022, 18:51:04

tremura izmenele pe muculet si aghiotantii lui -tefelisti

-25 (31 voturi)
Mircinski Radunov
22.01.2022, 18:32:08

Toți șoferii care au participat și încă participă la "greva" trebuie legați cu lanțuri de picioare de tramvaiul 1 și târâți prin tot Bucureștiul până rămân doar oasele cu câteva bucăți de carne din ei! Mă aștept că o instanță să pună în executare ce am scris mai sus! Între timp eu îmi beau Nessul! De promis ar trebui să le promită că cei care vor ieși măcar de mâine pe traseu nu vor fi târâți in lanțuri de tramvaiul 1!

-18 (18 voturi)
Stengaru Cosmin
22.01.2022, 18:38:19

.......... "Consiliul de Administraţie „şi-a asumat că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de azi cercetarea disciplinară în conformitate cu Regulamentul Intern să nu producă efecte”" Specific noii politici occidentale .. in care daca unii sunt prinsi undeva unde nu au voie nevaccinati ... scapa de amenda / arestare sau alte consecinte conform legii , daca se vaccineaza . Si mai au unii tupeul sa vorbeasca de domnia legii in preamarita democratie occidentala , de statul de drept .... Asemenea reprezentanti / decidenti ai institutiilor de stat , publice , trebuie alungati cu parul .

-19 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările