Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Directorul Termoenergetica: Compania are datorii de peste 500 de milioane de lei către furnizori şi de încasat peste 500 de milioane de lei de la Primăria Capitalei

1
16 Jul 2021 15:38:55
Autor: News.ro
Claudiu Creţu: În ultimii 10-15 ani sistemul de termoficare a  a fost permanent subfinanţat şi prin subfinanţare Foto: inquam photos george calin
Claudiu Creţu: În ultimii 10-15 ani sistemul de termoficare a  a fost permanent subfinanţat şi prin subfinanţare Foto: inquam photos george calin

Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB), Claudiu Creţu, a afirmat că această companie are datorii de peste 500 de milioane de lei către furnizori şi în acelaşi timp de încasat peste 500 de milioane de lei de la Primăria Municipiului Bucureşti. El a precizat că demersurile legale ale Termoenergetica pentru recuperarea banilor nu au niciun substrat politic.

Claudiu Creţu, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că situaţia financiară a companiei  este una foarte dificilă.

“Situaţia financiară a companiei este una foarte dificilă. Compania are datorii de peste 500 de milioane de lei către furnizori şi în acelaşi timp are de încasat peste 500 de milioane de lei de la Primăria Municipiul Bucureşti. Nu este vorba de atacuri politice. Demersurile legale pe care Termoenergetică le face pentru recuperarea banilor nu au niciun substrat politic. Este momentul să scoatem sistemul de termoficare de sub discuţiile politice. Este momentul să înţelegem că acest sistem de termoficare  - de fapt infrastructura energetică a oraşului - este o infrastructură de mare importanţă şi trebuie tratată ca atare", a afirmat Claudiu Creţu. 

El a explicat că în ultimii 10-15 ani sistemul de termoficare a  a fost permanent subfinanţat şi prin subfinanţare, alături de lipsa investiţiilor şi lipsa remune raţiei personalului, sistemul de termoficare a ajuns în cel de-al doisprezecelea ceas. 

„Nu este cazul de atacuri politice, sunt demersuri legale care au fost iniţiate încă de acum două luni. Demersuri pe care o companie le face pentru a recupera sumele necesare pentru a avea bani de salarii, investiţii şi reparaţii. Sistemul de termoficare este în al doisprezecelea ceas. Este nevoie de investiţii, reparaţii şi toate acestea se pot face doar cu o situaţie financiară serioasă. Acest lucru înseamnă să avem banii necesari pentru a putea face reparaţii, investiţii şi pentru a asigura salariile oamenilor. Mesajul pe care îl dăm este un mesaj de încredere pentru că acest sistem este unica soluţie la nivel macro pentru oraşul Bucureşti, însă primul pas pentru a putea implementa aceste soluţie este de a avea resursele financiare necesare", a mai afirmat directorul Termoenergetica Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

A.G.
16.07.2021, 15:47:48

Simplu, cedeaza creanta contra datorie!!!!! Daca ai creanta sau e doar apa de ploaie. @@@@

Modifică Setările