Doi bucureşteni, depistaţi pozitiv la tulpina SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Ministerul Sănătăţii cere menţinerea restricţiilor în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine:Shutterstock
Imagine:Shutterstock

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvenţiate la INBI „Matei Balş”, anunţă Ministerul Sănătăţii. În acest context, MS propune amânarea măsurilor de relaxare în Capitală, în condiţiile în care Bucureştiul se află de 3 zile consecutiv în scenariul galben.

„Ambele cazuri sunt din Bucureşti. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării. Pacienţii sunt în stare generală bună, se află izolaţi la domiciliu şi sunt supravegheaţi de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.În prezent, şi alte teste de secvenţializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balş”, cu rezultate în curs”, se arată în comunicatul MS.

Primul caz de infectare cu tulpina B.1.1.7 identificată în Marea Britanie a fost raportat săptămâna trecută în Giurgiu. 

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea socială şi igiena mâinilor. Având în vedere apariţia noii tulpini în Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a recomandat astăzi Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, mai arată MS.

Bucureştenii aşteaptă măsuri de relaxare

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat miercuri că va convoca o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în care vor fi luate în discuţie cel puţin trei măsuri de relaxare.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore, vom monitoriza indicele de incidenţă şi, în situaţia fericită, pe care ne-o dorim şi noi, în care incidenţa şi mâine, şi poimâine (n.r.- vineri) va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu.

Printre măsurile vizate se numără şi permiterea funcţionarii cu o capacitate de maximum 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor.

A doua măsură avută în vedere se referă la redeschiderea activităţilor „la interior“ a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maximum 30% din capacitatea unităţii.

O a treia măsură vizează permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite