Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

DONAŢIE Milionarul Gheorghe Iaciu a oferit Muzeului Antipa 37 dintre trofeele sale de vânătoare

0
8 Aug 2011 14:11:36
Autor: adevarul

Odată cu redeschiderea muzeului, vizitatorii vor vedea în holul instituţiei un cap de elefant naturalizat, de trei metri lungime. Exemplarul face parte din donaţia omului de afaceri Gheorghe Iaciu către instituţia din Bulevardul Kiseleff.

Colecţia Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” s-a îmbogăţit din acest an cu 37 de trofee. Donator este omul de afaceri Gheorghe Iaciu (49 de ani).

Fondatorul Expo Market Doraly, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, Gheorghe Iaciu a fost inclus în Forbes 500 Miliardari, ediţiile 2009 şi 2010. Omul de afaceri este un pasionat al drumeţiilor, el ajungând chiar şi la Polul Nord, unde a vânat un urs polar. Din toamnă, cei care vor trece pragul muzeului Antipa vor admira exemplarul.

„Donaţia către muzeu era un gând mai vechi, dar nu s-a putut realiza până acum. Animalele din colecţie au fost vânate în perioada 1994-2011 şi am pus la dispoziţia muzeului ce am crezut eu de cuviinţă că se obţine mai greu, în majoritate animale exotice“, a declarat Gheorghe Iaciu pentru „Adevărul”. Omul de afaceri se află în discuţii pentru alte donaţii cu Muzeul din Sfântul Gheorghe şi Facultatea de Silvicultură din Braşov.

Patrimoniu îmbogăţit

Un bou moscat, pui de focă, vulpe polară, cerb şi antilope sunt câteva dintre animalele vânate de afacerist, care au ajuns în custodia muzeului Antipa. „Domnul Iaciu a vrut ca donaţia să fie trecută în proprietatea statului, aşa că a fost semnat un protocol cu Ministerul Culturii. Este prima donaţie de acest fel pe care muzeul o primeşte de la Gheorghe Iaciu, iar publicul va putea admira noile achiziţii din septembrie, când redeschidem muzeul”, a declarat, pentru „Adevărul”, Dumitru Murariu, directorul Muzeului Antipa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările