Dosar penal pe numele mamei Oanei Zăvoranu în urma vizitei procurorilor de la cimitirul acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma controalelor procurorilor de sâmbătă dimineaţă la proprietarii de cimitire private din Capitală,au fost deschise mai multe dosare penale. Printre deţinătorii de cimitire se numără şi Mărioara Zăvoranu, mama Oanei Zăvoranu, pe numele căreia, anchetatorii au deschis un dosar penal.

Şase dosare penale pentru evaziune fiscală, printre care unul în cazul cimitirului deţinut de mama Oanei Zăvoranu, au fost întocmite, sâmbătă, în urma controalelor efectuate de poliţişti la cimitire private şi firme de pompe funebre din Capitală, au declarat surse din Poliţie.

La cimitirul Mărioarei Zăvoranu, poliţiştii au verificat registrele şi au numărat mormintele, pentru a compara datele din teren cu cifrele din evidenţele contabile, potrivit surselor citate.

Oamenii legii nu au găsit însă cărţile de muncă ale celor patru gropari care lucrează la cimitir, au precizat aceleaşi surse.

Mama Oanei Zăvoranu a fost sunată de poliţişti pentru a veni să dea lămuriri la faţa locului, însă, în cele din urmă, s-a convenit ca aceasta să se prezinte, săptămâna viitoare, la Poliţia Sectorului 4, au mai spus sursele citate.

Potrivit Poliţiei Capitalei, controalele de sâmbătă au vizat şapte societăţi comerciale din sectorul 4, dintre care două administrează cimitire, iar cinci oferă servicii funerare. Controlalele au fost efectuate pentru combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi a celor prevăzute în Codul muncii.

Cu acest prilej, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru comerţ ilicit, în valoare totală de 3.000 de lei, şi au fost întocmite şase dosare penale pentru evaziune fiscală, precizează Poliţia Capitalei. De asemenea, au fost identificate patru persoane angajate la o societate ce administrează un cimitir, pentru care nu au fost întocmite formele legale de angajare.

Poliţiştii mai spun că, la o firmă de servicii funerare, au depistat o femeie de 55 de ani, care, în calitate de administrator al unei societăţi de servicii funerare, a comercializat bunuri fără să înregistreze în contabilitate veniturile realizate. În acest scop, cea în cauză a întocmit evidenţe duble care au fost identificate la punctul de lucru al societăţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite