Dragnea a cerut degajarea munţilor de zăpadă din faţa Guvernului. Ce face Oprescu în restul Bucureştiului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada lăsată în urmă de cele patru zile de viscol din Capitală continuă să le facă probleme bucureştenilor. În timp ce zeci de persoane au început să dea zăpada singuri, nemulţumiţi de treaba făcută de primării, regimul pare să fie diferit pentru guvernanţi. Surse au declarat pentru adevarul.ro că zona din faţa Guvernului a fost curăţată, duminică, la cererea ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

În timp ce autorităţile se laudă că problema deszăpezirii a fost rezolvată, bucureştenii nu au mai aşteptat ca aceştia să-şi facă treaba şi au început să dea singuri zăpada. Chiar şi aşa, nămeţii înalţi de pe trotuare rămân în continuare un obstacol cu care oamenii par că trebuie să se descurce singuri.

În acest timp, însă, nu toată lumea pare să fie supusă aceluiaşi regim şi asta pentru că, duminică după amiază, utilajele munceau de zor pentru a îndepărta munţii de zăpadă adunaţi în Piaţa Victoriei, eliberând astfel întreaga zonă din faţa Palatului Guvernului.

Mai mult, potrivit unor surse politice, acţiunea de curăţarea a munţilor de zăpadă din Piaţa Victoriei ar fi fost ordonată chiar de ministrul Liviu Dragnea.

Informaţia nu a fost, însă, nici confirmată, nici infirmată.

„Utiajele au fost în două ture. Prima dată, când a fost primul val de zăpadă mare în Bucureşti şi s-au adunat la o zi, după care în al doilea val s-au adunat iar. De obicei, domnul Dragnea cere prefecturilor în general diferite lucruri, dar nu ştiu dacă a cerut punctual pentru Bucureşti. Nu vă spun nici da, nici nu pentru că nu ştiu. Eu am văzut cum s-a ridicat prima tură de zăpadă începând cu vineri, fără să spună nimeni, cel puţin din zona Guvernului. Este uşor o treabă a Primăriei Capitalei“, a declarat unul dintre consilierii ministrului Liviu Dragnea, pentru adevarul.ro.

Una spun, alta se vede

La polul opus, autorităţile responsabile cu deszăpezirea oraşului se laudă că situaţia este în grafic. Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Capitalei, până vineri, echipele de salubrizare care se ocupă de deszăpezirea străzilor din Bucureşti au strâns şi transportat în afara oraşului 71.490 de metri cubi de zăpadă. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite