După ce primarul Ciucu a spus că a fost „luat la mişto” de poliţişti de la Brigada Rutieră, Sindicatul Europol răspunde ironic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a scris recent pe Facebook că a fost „luat la mişto” de un poliţist.
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a scris recent pe Facebook că a fost „luat la mişto” de un poliţist.

Sindicaliştii de la Europol îi sugerează primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, să îşi întrebe colegii de partid cât de mulţumiţi sunt să circule „fluid” prin Capitală datorită culoarelor pe care le eliberează poliţiştii rutieri „la cheremul preşedintelui, a premierului şi a miniştrilor”. Sindicatul spune că ar fi vrut să se abţină să comenteze ieşirea publică a primarului Ciucu, „aflat într-o stare vădită de lipsă de atenţie”.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a scris recent pe Facebook că a fost „luat la mişto” de un poliţist atunci când a sunat să reclame că în centrul Capitalei era în plină desfăşurare o cursă ilegală de maşini.

„Însă dacă instituţia se face preş în faţa oamenilor politici, doar pentru că sunt în partidul de guvernământ, noi avem obligaţia să reacţionăm atunci când se încearcă exerciţii electorale pe spatele poliţiştilor. Primarului Ciucu i s-a comunicat la telefon că poliţiştii rutieri nu pot să aplice amenzi pentru încălcarea regimului legal de viteză pe baza unor aprecieri ochiometrice ale unei persoane, ci doar pe baza unor măsurători realizate cu aparate radar. Iar după apel a fost redirecţionat un echipaj radar către acea zonă, fiind aplicate 3 contravenţii pentru nerespectarea regimului legal de viteză în zona Aviatorilor”, susţin cei de la Europol, conform Mediafax

Cu privire la aprecierea primarului ca fiind „ruşinos serviciul Brigăzii Rutiere”, sindicaliştii îl roagă pe Ciucu să-şi întrebe colegii de partid cât de mulţumiţi sunt să circule „fluid” prin Bucureşti datorită culoarelor pe care le eliberează în fiecare zi cei aproape 30 de poliţişti rutieri „care sunt la cheremul preşedintelui României, a premierului, a miniştrilor şi a celorlalţi politicieni, în funcţie de ce comenzi se primesc <de sus>”.

Potrivit acestora, zilnic sunt în medie 25 de patrule de poliţie rutieră, cu tot cu echipajele radar. Aproximativ 30 dintre cei 50 de poliţişti sunt „plantaţi” în intersecţiile de pe rutele de deplasare ale preşedintelui, premierului, miniştrilor şi altor demnitari, „pentru că nu le place să stea în trafic la fel ca muritorii de rând, plătitori de taxe şi impozite”.

Sindicaliştii îi recomandă primarului să pună mâna şi să îşi facă treaba pentru locuitorii Capitalei: „creaţi locuri de parcare, infrastructură şi, dacă vreţi, interziceţi circulaţia autoturismelor cu capacitate cilindrică mare sau montaţi limitatoare de viteză din 50 în 50 de metri ca să nu se mai circule cu viteză. A...şi încă ceva, să faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi să ne spuneţi unde s-ar ajunge dacă fiecare cetăţean care ar vedea autoturisme despre care i s-ar părea că depăşesc viteza legală, autoturisme parcate neregulamentar pentru că administraţia locală nu este capabilă să dezvolte infrastructura sau ar vedea şoferi fără centura cuplată sau care vorbesc la telefon ar suna la Brigada Rutieră?!”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite