Ecologizare în Parcul Sticlăriei din Sectorul 2. Intervenţiile nu vor deranja vidrele şi păsările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a anunţat că în parcul Sticlăriei va avea loc o acţiune de acologizare prin care se va curăţa locul de gunoaie şi mormanele de moloz. Intervenţiile vor fi minime pentru ca păsările şi vidrele să nu fie afectate.

„În parcul Sticlăriei natura e la ea acasă. Deşi se află în Sectorul 2 puţină lume ştie că aici s-a dezvoltat o oază de sălbăticie în mijlocul unui oraş aglomerat. Însă nimeni nu se bucură de acest loc fiindcă pe lângă vidre, păsări şi vegetaţia abundentă, tot aici găsim gunoaie, moloz, iar accesul este foarte anevoios (...) Parcul Sticlăriei va fi foarte diferit de orice alt parc din Sectorul 2. Va fi un loc unde ne vom putea bucura de linişte şi de habitatul existent. Un loc în care copiii vor putea studia natura şi varietatea de specii care şi-au făcut o casă din acest parc”, a anunţat Mihaiu, pe Facebook.

Pentru ca totul să fie făcut corect şi fără să existe probleme, primarul Sectorului 2 va trimite în zonă mai multe echipe. Zona va fi curăţată, dar animalele din parc nu vor fi deranjate, mai spune edilul.

„Mutăm echipele în parcul Sticlăriei. Aici avem o misiune foarte dificilă - să scoatem tonele de gunoi existente fără să deranjăm habitatul natural format. Intervenţiile vor fi minime. Igienizăm parcul. Reîmprospătăm vegetaţia. Completăm aleile existente cu pietriş. Suficient cât oamenii să aibă acces, dar fără să distrugem nimic din ce s-a creat natural”, a precizat Radu Mihaiu.

Parcul Sticlăriei este lângă fosta fabrică de sticlă din Pantelimon şi este considerat a doua deltă a oraşului Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite