Etnobotanicele, în continuare pe piață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda controalelor făcute de polițiști săptămâna trecută, cele mai multe magazine de "ierburi legale" își continuă activitatea. Reprezentanții Primăriei Sectorului 2 au înfiinţat un „hot-line“ la care cetăţenii pot face sesizări legate de magazinele „de vise“ din sectorul 2.  

Problema etnobotanicelor a fost discutată în ultimele două zile de reprezentanţii Ministerului de Interne, Ministerului Agriculturii şi ai Ministerului Sănătăţii.

La discuţii au participat şi premierul Emil Boc, precum şi prefectul Capitalei Mihai Atănăsoaei. Concluziile lor vor fi cuprinse într-o propunere care va fi prezentată, mâine, Guvernului.

Citiţi şi:

Acţiuni pentru combaterea consumului de etnobotanice

„Au discutat despre înăsprirea controalelor mixte şi despre o eventuală modificare a legislaţiei. Mai multe detalii vom avea miercuri, după şedinţa de Guvern“, a spus purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, Cristina Şerban.

Se redeschid după ce pleacă poliţia

Primăria Sectorului 2 anunţa, printr-un comunicat emis miercurea trecută, că toate cele 33 de magazine etnobotanice de pe raza sectorului au fost închise.

„Ultimele 16 magazine de produse etnobotanice, dintr-un total de 33, câte funcţionau în sectorul 2, au fost închise miercuri, celelalte 17 fiind închise la începutul lunii februarie“, se arăta în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 2.

În teren însă, situaţia este alta. Atât vinerea trecută, cât şi ieri-dimineaţă, reporterii Adevărul de Seară au observat că mai multe „magazine de vise“ din acest sector erau deschise. Unul dintr ele, situat pe strada Lizeanu, a avut, vineri, un flux de clienţi impresionant.

Într-un interval de aproximativ zece minute, şapte consumatori au bătut la uşiţa din sticlă a „dealerului legal“ pentru a-şi procura doza zilnică. Ieri, însă magazinul respectiv era închis.

„Hot-line“ pentru spice-shopuri 

Reprezentanţii primăriei spun că nu pot controla fenomenul pentru că nu există o lege care să le permită interzicerea spice-shopurilor.

„Am acţionat cu ajutorul echipelor mixte formate din inspectori ai Poliţiei Locale şi reprezentanţii ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor. Am reuşit să le închidem şi să le confiscăm marfa dar, într-adevăr, după ce pleacă echipele de la faţa locului, se întâmplă ca unele dintre magazine să deschidă din nou“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2, Anatol Albu.

El a mai spus că, pentru a le monitoriza, sunt folosite patrule de poliţie care inspectează magazinele şi că acestea vor continua verificările până când „toate aceste magazine şi vor închide porţile definitiv“. În plus, a fost înfiinţată o linie telefonică la care cetăţenii pot face sesizări legate de magazinele „de vise“ din sectorul 2.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite