EXCLUSIV Parisul s-a umplut cu maidanezi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milogii români cerşesc, mai nou, alături de câini trecuţi ilegal graniţa. Patrupedele, zgribulite şi înfometate, îşi petrec zilele pe trotuare, lângă pancarte prin care cer trecătorilor de mâncare sau bonuri de masă.

De aproximativ un an, Parisul seamănă tot mai mult cu Bucureştiul, după ce sute de patrupede au apărut, ca din senin, în locurile cele mai aglomerate din oraş. Câinii, de la rase comune până la ciobăneşti sau Teckel, stau alături de cerşetori în dreptul gurilor de metrou sau în marile intersecţii ale Parisului.

Fenomenul a evoluat extrem de rapid şi a creat revoltă atât în rândul parizienilor, cât mai ales printre iubitorii de animale din Franţa.

„Bieţii câini nu au apă sau hrană şi sunt mereu îngheţaţi. Nu sunt animale de companie, ci instrumente care le permit proprietarilor să obţină mai mulţi bani”, a declarat pentru „Adevărul de seară” Noémie Pouget, membră a Fundaţiei « Brigitte Bardot ».

Numai în ultimele luni, doar această asociaţie a adunat de pe străzi 34 de câini folosiţi la cerşit, precum şi alţi 15 căţeluşi pe care proprietarii încercau să-i vândă.

Acte false făcute de veterinari corupţi

Brigitte Bardot, aprigă luptătoare pentru drepturile animalelor, a declarat pentru « Adevărul de Seară » că în spatele apariţiei câinilor-cerşetori s-ar putea afla o reţea de traficanţi de animale din România.

„Toate animalele găsite de noi până acum aveau documente realizate de medici veterinari corupţi din România. Am alertat guvernul şi parlamentul francez, dar este nevoie şi ca autorităţile române să se mobilizeze“, a explicat Bardot. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite