Femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache a fost condamnată la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia care a omorât două fete în Sectorul 2 a fost condamnată la închisoare / Foto Arhivă
Femeia care a omorât două fete în Sectorul 2 a fost condamnată la închisoare / Foto Arhivă

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au condamnat-o vineri pe femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Potrivit deciziei instanţe, marcela Leonte a primit 4 ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru că a condus un vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pedepsele au fost contopite şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Pe latură civilă, judecătorii au decis ca SC Asigurare Reasigurare City Insurance SA (companie aflată în faliment) să plătească, prin lichidator judiciar CITR filiala Cluj SPRL, peste 800.000 de euro reprezentând daune morale şi materiale, către şase părţi civile din dosar (membri familiilor celor două fete), scrie Agerpres.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atactă în apel. Dosarul a fost înregistrat pe rolul înstanţei în aprilie anul trecut  însă judecătorii au identificat mai multe nereguli în rechizitoriul întocmit de procurori.

Magistraţii au dat atunci un termen procurorilor să spună dacă menţin trimiterea femeii în judecată, cu înlăturarea neregularităţilor, sau solicită restituirea cauzei.

Procurorii au decis însă să menţină trimiterea în judecată, fără a înlătura neregulile constatate, iar instanţa a dispus ca dosarul să se întoarcă la Parchet, pentru refacerea rechizitoriului.

Reamintim că pe 27 februarie, femeia, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 de ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate. 

Imediat după accident, şoferiţa a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. Şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite