Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Femeile cu două vagine şi anomaliile anatomice care ascund probleme grave: simptomele care ar trebui să te trimită de urgenţă la ginecolog

4
21 Jan 2016 02:12:59
Autor: Cristina Răduţă
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Printre cele mai inedite probleme cu care se confruntă unele femei se numără şi numărul de vagine. Deşi poate părea ciudat, există femei care au două vagine şi care află acest lucru abia după nişte controale ginecologice.

Medicul ginecolog Cătălin Haiduc a explicat, pentru „Adevărul“, cum se poate ca o femeie să aibă două vagine şi ce simte, de fapt, o persoană aflată în această situaţie.

Încă de la început trebuie să stiţi că această anomalie trebuie tratată cu foarte mare seriozitate pentru că poate duce la grave probleme pe care o femeie le poate întâmpina.

„De fapt, nu este vorba despre două vagine ci despre un vagin septat în două părţi distincte. Rezultă din fuziunea a două elemente embrionare“, explică specialistul.

Mai mult decât atât, în unele cazuri există posibilitatea ca femeile să aibă nu doar două vagine, ci şi două coluri uterine şi două utere, aceste anomalii fiind uneori greu de identificat. Chiar şi aşa, în unele cazuri apar simptome diferite printre care se pot numără apariţia târzie a menstruaţiei, dureri nejustificate de burtă în timpul menstruaţiei sau imposibilitatea de a rămâne însărcinată.

„Sunt numeroase anomalii, de la uter în formă de inimă până la împărţirea completă a uterului, vaginului sau colului în două. În unele cazuri se poate rezolva chirurgical, însă sunt necesare unele investigaţii, ca de exemplu RMN. Unele paciente nu ştiu mult timp că au o asemenea anomalie“, mai precizează specialistul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
21.01.2016, 12:33:17

Comentariu considerat abuziv.

Brain Storming
21.01.2016, 14:09:11

Administratore, aici ai de cenzurat, nu glumă ! Umorul înnăscut al românului abia așteaptă un asemenea subiect... Și eu aș avea ceva de spus, dar n-aș vrea să-ți dau satisfacție... Nu știu ce face femeia cu două vagine, dar știu ce face cea cu două guri : De două ori mai mult scandal !

+2 (2 voturi)
alis
21.01.2016, 18:53:34

..eu am două vagine, două coluri uterine şi două utere si....am copii, nu am dureri de burta in timpul menstruatiei si nu imi intarzie menstruatia!

+1 (1 vot)
Brain Storming
22.01.2016, 01:46:59

Serios întreb, daca ai două utere, poți ține două sarcini simultan ? Caz în care nu mai vorbim de gemeni, nu ? Sau se numesc gemeni fiindcă se nasc din aceeași mamă, aproximativ simultan ? Chiar, daca ai două sarcini, e posibil ca fiecare să aibă termenul propriu de naștere ? Poate doar aberez, n-am întâlnit până acum asemenea caz, iar la medicină mă pricep ca pisica la algebră !

Modifică Setările