VIDEO Fetiţă rănită la un loc de joacă dintr-un parc din Capitală, după ce frânghia pe care se căţăra s-a rupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

O fetiţă a fost rănită la coloana vertebrală, la locul de joacă din Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei, după ce a căzut cu o frânghie de căţărat care s-a desprins, Autoritatea Naţională pentru pentru Protecţia Consumatorilor declanşând o anchetă în acest caz.

UPDATE Copilul a fost găsit conştient şi echilibrat hemodinamic şi prezenta un traumatism lombar în momentul în care a fost preluat de medicii de pe Ambulanţă. 

„Fetiţa de 10 ani avea nişte boli rare osoase şi era în evidenţă la Spitalul Marie Curie din Capitală, ca pacient. Şi la cererea expresă a mamei a fost dusă acolo. Era obligatoriu transportul la spital în contextul patologiei copilului. Avea interdicţie să se lovească. Dar nu se punea problema de fractură la coloană”, a explicat, pentru „Adevărul”, Alis Grasu, şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Potrivit medicilor de la Spitalul Marie Curie din Capitală, fetiţa se simte bine în acest moment, dar rămâne sub supraveghere medicală. 

Verificări la toate locurile de joacă

În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă şi pentru stabilirea persoanelor responsabile de accident.

„La faţa locului s-au prezentat poliţişti, care au demarat verificările, în vederea stabilirii contextului în care s-a produs vătămarea. A fost realizată cercetare la locul producerii evenimentului şi au fost efectuate investigaţii în vederea identificării martorilor oculari”, arată Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit viceprimarului sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a fost demarată o verificare la toate locurile de joacă din această zonă, după ce fetiţa care a căzut miercuri a ajuns la spital. 

Imagini sfâşietoare de la intervenţia de salvare a fetiţei accidentate la un loc de joacă din Parcul Tei, din Capitală

„Din fericire, nu şi-a rupt coloana, e un accident regretabil care s-a întâmplat ieri (n.r. — miercuri), în Parcul Tei, la unul dintre locurile de joacă. S-a desprins o chingă sau s-a rupt o frânghie, nu ştim exact încă, este o anchetă ANPC în curs. Fetiţa a căzut de la aproximativ un metru, a fost dusă la spital, au fost făcute verificări. Din informaţiile pe care le avem, înţelegem că nu este nimic grav”, a declarat Dan Cristian Popescu. 

Potrivit acestuia, locurile de joacă sunt verificate săptămânal de angajaţii ADP. 

„Acolo e şi un regulament afişat despre vârsta copiilor care pot utiliza aceste locuri de joacă şi producătorul şi toate informaţiile necesare. (...) Când a venit Salvarea, ei au spus să nu se mişte, că e posibil să se fi rupt coloana, că e o măsură preventivă bună, dar înţeleg că nu e afectată coloana. (...) Dacă cineva trebuia să verifice şi nu a verificat, atunci va fi sancţionat. Dacă nu a verificat bine, iar poate fi o sancţiune, să vedem”, a completat viceprimarul. 

De asemenea, el a explicat că, în ceea ce priveşte complexul în care s-a petrecut incidentul, acesta a fost produs în 2007 în Germania, de o firmă specializată. 

Cum s-a petrecut incidentul

Accidentul a avut loc miercuri seară, când fetiţa se afla la locul de joacă din Parcul Tei şi a căzut cu frânghia de căţărat pe care se afla şi care s-a desprins din şuruburile în care era fixată. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, iar fetiţa a fost transportată la spital.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat, joi dimineaţă, că Autoritatea Naţională pentru pentru Protecţia Consumatorilor face verificări şi, de asemenea, la primăria are loc o anchetă internă.

"Din câte se pare, fetiţa nu are probleme grave. La acest moment, este o anchetă internă, iar în acelaşi timp ANPC face verificări pentru a vedea a cui este vina. De asemenea, am rugat să fie verificate din nou toate locurile de joacă din sector, unde se fac periodic verificări", a spus viceprimarul, precizând că la acest moment locul de joacă din Parcul Tei este securizat.

Viceprimarul a mai susţinut că locul de joacă "este unul atipic", fiind făcut în perioada 2006-2007, din donaţii primite de la statul azer.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite