Filme premiate internaţional rulează în Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna august, cele mai bune filme prezentate în festivalul TIFF de al Cluj sunt proiectate în aer aer liber, la Uranus.

Amplasat aproape de centrul Bucureştiului, Uranus 144 (între Casa Poporului şi Piaţa de flori „George Coşbuc“) este cea mai nouă destinaţie pentru cei care vor să-şi petreacă timpul liber într-un mod inedit şi interesant.

Cunoscut în trecut sub denumirea de E-Uranus, spaţiul în care publicul s-a bucurat de proiecţii de film sub clar de lună devine, în 2010, Uranus 144, un loc special în care se îmbină divertismentul şi cultura.

Pe lângă proiecţiile de film din aer liber, bucureştenii dornici de distracţie vor mai avea parte de o serie de evenimente speciale, precum concerte, piese de teatru, spectacole de stand-up comedy şi, nu în ultimul rând, târguri urbane (haine vintage, accesorii, cărţi sau gastronomie).

Comedii şi thriller-uri

Astă-seară,  la cinematograful deschis, de la ora 21.30, va rula filmul „Soul Kitchen“, în regia lui Fatih Akin. Povestea începe aşa: tânărul proprietar de restaurant Zinos are probleme.

Prietena lui, Nadine, s-a mutat în Shanghai, clienţii bodegii lui, Soul Kitchen, îi boicotează noul bucătar şi, colac peste pupăză, are dureri de spate.

Lucrurile încep să meargă mai bine când clienţii dau semne că apreciază noul meniu al localului, dar asta nu-i alină lui Zinos inima frântă. Hotărăşte să meargă în China ca s-o vadă pe Nadine, lăsând restaurantul în mâinile fratelui său, fostul puşcăriaş Illias.

Două decizii dezastruoase: Illias pierde restaurantul într-o afacere dubioasă cu un agent imobiliar, iar Nadine şi-a găsit un nou iubit. Dar fraţii Zinos şi Illias ar putea să mai aibă o şansă dacă încetează să se mai certe şi lucrează în echipă. Pelicula a fost recompensată cu Premiul special al juriului, Young Cinema Award, la Veneţia, în 2009.

Leonardo di Caprio, pe o insulă izolată

Amatorii de suspans îl vor vedea mâine, la Uranus 144,  pe Leonardo di Caprio, într-un  thriller psihologic semnat de Martin Scorsese. Proiecţia începe după ora 21.00.

Teddy Daniel şi Chuck Aule sunt doi politişti trimişi să prindă o pacientă cu boli mentale scăpată din sanatoriu. Ei ajung pe o insulă izolată de pe lângă Massachusetts, unde descoperă un plan periculos bazat pe minciună şi înşelătorii.

În plus, cei doi politişti au de a face cu forţele naturii şi trebuie să gestioneze o revoltă din cadrul sanatoriului. Cel puţin aşa pare la prima vedere, Scorsese fiind specialist în finaluri neaşteptate. Duminică seară, veţi vedea „Concertul“ lui Radu Mihăileanu. Preţul unui bilet la proiecţiile de film de la Uranus 144 este de 10 lei.

Program de weekend
Astăzi
ora  21.30 – „Soul Kitchen“
Mâine
ora 21.30 – „Shutter Island“
Duminică
ora 21 :30 – „Concertul“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite