Finding Gogu. Jos Oprescu!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A dispărut Gogu, un căţel comunitar din zona în care locuiesc. De fapt, n-a prea dispărut. L-au luat gealaţii lui Oprescu, iar doamnele de la Minimarket-ul din colţ, care mi-au povestit înlăcrimate tărăşenia, au făcut chetă să-l recupereze cumva.

Gogu era, până în momentul în care a fost înhăţat (cine l-o fi reclamat? Şi de unde atâta promptitudine în oraşul acestor edili care varsă lacrimi de crocodili la televizor şi propun referendumuri niciodată ţinute, în loc să rezolve problemele?), un câine non-violent. Fusese adoptat, e drept, fără acte, de întreaga comunitate. Copiii îl adorau şi-l mângâiau fără teamă, adulţii îl hrăneau şi-l flocăiau. Era protectorul străzii şi al căţeluşelor pe care le plimb dimineaţa şi seara şi pe care le supraveghea, ţanţoş, de la distanţă.

Bref, nu ştiu să fi făcut rău cuiva, dar cred că aş fi auzit, pentru că aşa e într-o comunitate mică. Iar acum Gogu a dispărut. Din acest motiv, mă voi adresa direct, aici, primarului general, pe care nu l-am votat niciodată şi nici nu pupă aşa ceva de la mine chiar dacă ar mai putea candida de cinci ori, pe graiul său de „mitic“!

Nu e bine, domnu’ doctor! Hai, ne-ai plimbat statuile de ne-ai ameţit, iar când le-ai pus la loc, dispăruse orice urmă de vegetaţie şi înflorise un beton de toată frumuseţea. Te-au mai prins nişte troiene extrem de bine pregătit şi dotat, dar în străinătate. Bravo, ai tăiat panglica podului început de Băsescu, felicitări pentru modul în care îţi tupilezi măgăoaiele să facă demolări în crucea nopţii. OK, e un oraş mare, în care n-ai cum să te descurci dumneata acolo unde a eşuat Kiseleff, care le-a dat bani ţiganilor să strângă câinii agresivi de pe străzi, aceia au băut banii, iar câinii au rămas.

Dar vezi dumneata, Gogu nu e un câine agresiv (şi zău că îi ştiu pe ăia, m-au muşcat în două rînduri, de-am mers mai des la Matei Balş decât dumneata la noua Primărie, că aşa lucrezi dumneata, la fără frecvenţă). Gogu nu agresa strada, ci o proteja. Iar dumneata ţi-ai făcut datoria când nu era cazul. Din acest motiv, şi din multe altele ce ţin de malpraxis edilitar, îţi transmit un sincer „Jos Oprescu!“.

Acest text a fost publicat şi pe blogul personal

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite