Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Firea, despre Şoseaua Fabrica de Glucoză, care trebuia redeschisă integral anul trecut: Dacă vremea e bună, lucrările ar putea fi gata la primăvară

6
25 Jan 2020 13:22:46
Autor: George-Andrei Cristescu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat sâmbătă, într-o postare cu fotografii pe Facebook, că lucrările de lărgire la patru benzi a Şoselei Fabria de Glucoză, din zona Pipera, s-ar putea termina în primăvară, dacă vremea va fi bună. Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor pentru şoseaua care face legătura cu Autostrada Bucureşti - Ploieşti era finalul anului 2019.

„Lărgirea la 4 benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, din zona foarte aglomerata Pipera, avansează. Constructorul lucrează la modernizarea benzilor de circulaţie vechi.

După deschiderea circulaţiei pe cele două benzi nou construite, lucrările s-au mutat pe bucata veche a şoselei.

În mai puţin de o lună, au fost realizate lucrări de decopertare şi desfacere a vechilor straturi de asfalt pe toată lungimea între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Bd. Barbu Văcărescu.

De asemenea, a fost realizată săpătura necesară îmbunătăţirii terenului de fundare şi o parte dintre lucrările necesare la reţeaua de apă şi canal.

În perioada următoare, vor fi realizate lucrări de repoziţionare a reţelei de gaze pe anumite zone şi o parte dintre branşamentele necesare.

Pe tronsonul nou construit, urmează finalizarea lucrărilor de la intersecţia cu strada Intrarea Chefalului şi a reţelei de iluminat public. Astfel, în funcţie de condiţiile meteorologice, lucrarea se va finaliza în această primăvară.

Proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti.
Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA“, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Jorj
25.01.2020, 14:52:26

Daca nici cea mai blanda iarna pe care am trait-o vreodata nu accelereaza lucrurile...

+1 (1 vot)
un cetatean european
25.01.2020, 15:01:01

"Dacă vremea e bună, lucrările ar putea fi gata la primăvară" din care an?

+2 (2 voturi)
Ghe Stoian
25.01.2020, 15:36:35

NU MAI MINTI, "firicel de trandafir" ! ASTA-I "CAMPANIE ELECTORALA" "nufiirea" ? HALAL "CAMPANIE" ! ASA TE INVATA TOVARASU' Ciolacu ? RAU TE MAI INVATA !

+2 (2 voturi)
Cel Mare Scarambeu
25.01.2020, 20:00:36

Bre Firea,la ce data cade Pastele Cailor anul acesta???

Dream Pervertor
27.01.2020, 09:10:54

...da' parca Compania asta Municipala de bla, bla....era in afara legii deci daca nu respecta termenele, nu pot fi sanctionati!

Vezi toate comentariile (6)