Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Firea, despre ridicarea maşinilor din Capitală: „Nu ne vom transforma în  hingheri”

0
26 Jun 2019 13:03:34
Autor: Iulia Cimpoeru
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis miercuri, referitor la proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, că angajaţii Primăriei nu se vor transforma în hingheri de maşini, Firea a mai precizat că prin rectificarea bugetară nu s-au făcut tăieri, sub nicio formă, de la serviciile publice.

Gabriela Firea a mai declarat că angajaţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) nu se vor transforma în hingheri de maşini,  făcând referire la un proiect aflat pe ordinea de zi care prevede ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

„Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii de maşini ai Capitalei. Nu vom vâna cetăţenii, este vorba de un proiect în sensul deblocării căilor de acces, precum intrarea în scoli, spitale sau mijloace de transport în comun, pe calea de tramvai sau în faţa unui troleibuz. În ceea ce priveşte autoturismele parcate neregulamentar, dar care blochează căi de acces, se va gândi un sistem de sancţionare diferit, împreună cu Brigada Rutieră, care va fi anunţat ulterior”, a mai declarat Gabriela Firea, conform mediafax.ro.

Primarul general al Capitalei a mai menţionat că prin rectificarea bugetară nu se vor tăia bani de la serviciile publice.

„În ceea ce priveşte rectificarea, aceasta a ţinut cont de alcătuirea bugetului de stat, care a fost diminuat de către Ministerul Finanţelor cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile PMB au trebuit să fie reduse, şi să se realizeze o prioritizare a cheltuielilor. Sub nicio formă nu s-au făcut tăieri. Dimpotrivă, bugetul sănătăţii creşte cu 50 de milioane de lei, şi sunt şi alte creşteri. A trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru alte instituţii”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, înainte de începerea şedinţei CGMB.

Gabriela Firea a mai precizat că bugetul Capitalei este finanţat în proporţie de 92% din impozitul pe venit.

„Bugetul Capitalei este alimentat 92 la sută din impozitul pe venit, prin urmare nu facem altceva decât să cerem MF suma cuvenită (...) Suma din acest an să nu fie mai mică decât cea de anul trecut. Nu s-au pus în pericol serviciile publice pentru cetăţeni. În şcoli facem învestiţii pe măsura cererilor care vin de la sectoare”, a declarat Gabriela Firea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii