Focare de infecţie în Bucureşti din cauza gunoaielor. Primăria Capitalei face licitaţie pentru salubrizarea unor terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Capitalei spune că se are în vedere modificarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor. FOTO:Inquam Photos/Octav Ganea
Prefectul Capitalei spune că se are în vedere modificarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor. FOTO:Inquam Photos/Octav Ganea

Primăria Capitalei vrea să cumpere servicii de salubrizare a unor terenuri deţinute de Municipalitate şi amplasate pe raza Sectoarelor 1-6 din Bucureşti, pe care se află o mare cantitate de deşeuri, preponderent din construcţii, care poate constitui un focar de infecţie pentru locuitorii din zonă.

„Primăria Municipiului Bucureşti va achiziţiona servicii necesare salubrizarii unor terenuri aparţinând / fiind în proprietatea Municipiului Bucuresti, terenuri amplasate pe raza sectoarelor 1 - 6 ale Municipiului Bucuresti, unde se impune evacuarea deşeurilor depozitate necontrolat. Pe aceste terenuri, aparţinând / fiind în proprietatea Municipiului Bucureşti, se află depozitat necontrolat o cantitate mare de deşeuri care constituie o sursă de poluare a factorilor de mediu şi un focar de infecţie pentru locuitorii din zonă. Salubrizarea terenurilor se va realiza prin evacuarea deşeurilor depozitate necontrolat", se arată în anunţul din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

În anunţul de licitaţie se mai arată că „pe mai multe terenuri deţinute şi aflate în administrarea Municipiului Bucureşti au fost identificate deşeuri preponderent din construcţii şi desfiinţări aşa cum sunt definite de Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare, terenurile devenind locuri unde se depozitează deşeuri în mod necontrolat, iar cantitatea acestora este în continuă creştere, fiind un potenţial focar de infecţie pentru locuitorii din zonă. Totodată s-a constatat că unele deşeuri depozitate sunt acoperite cu pământ, pe care a crescut vegetaţie spontană".

Acordul cadru urmează să se încheie cu un singur operator economic pe o perioadă de 4 ani, având o valoare estimată la peste 7,8 milioane de lei fără TVA. Contractul va fi finanţat din fonduri bugetare.

Municipiul Bucureşti şi cele şase sectoare ar urma să se asocieze pentru constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor, conform unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul PMB, în luna iunie.

Conform statutului, asociaţia ar urma „să se constituie în scopul realizării de investiţii pentru asigurarea unui sistem de management integrat al deşeurilor la nivelul municipiului Bucureşti, pentru care va solicita finanţare prin programe operaţionale, în vederea realizării infrastructurii de colectare selectivă a deşeurilor, de staţii de sortare a deşeurilor, precum şi de instalaţii de digestie anaerobă a deşeurilor biodegradabile, de tratare mecano-biologică a deşeurilor şi de recuperare materială, pentru compostarea biodeşeurilor generate în Bucureşti, pentru gestionarea deşeurilor de construcţii şi demolări".

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite