Fostul manager al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, este urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus ieri începerea urmăririi penale faţă de Bogdan Marinescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi neluarea  măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că învinuitul, manager al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, nu a efectuat demersuri pentru înfiinţarea în cadrul unităţii spitaliceşti a Serviciului Intern de Prevenire şi Protecţie (conform prevederilor Legii 319/2006).

Acest serviciu ar fi trebuit să aibă  în competentă inclusiv analizarea alegerii, cumpărării, întreţinerii şi utilizării echipamentelor de muncă, a echipamentelor de protecţie.

Şase bebeluşi au decedat în urma incendiului

În cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia au murit şase bebeluşi, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, precum şi faţă de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima. Florentina Cîrstea a fost arestată în 24 august şi se află în continuare după gratii, iar Vasile Dima este cercetat în libertate.

Şi şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, Adrian Ioan Toma, este urmărit penal în cazul incendiului din 16 august, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite