Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cârtiţa Parascheva, utilajul care sapă tunelurile Magistralei 4 de metrou, ajunge în staţia Laminorului

0
9 Jun 2015 16:44:33
Autor: Cristina Răduţă
Lucrările au început astăzi FOTO Dorin Constanda
Lucrările au început astăzi FOTO Dorin Constanda

Miercuri, 10 iunie, se va finaliza execuţia primului tunel de metrou pe interstaţia Străuleşti – Laminorului, din cadrul Magistralei 4, Secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti. Cârtiţa uriaşă „Sfânta Parascheva“ va spargele peretele mulat şi va intra în staţia Lamininorului în jurul orei 13.00.

Execuţia primului tunel de pe interstaţia Străuleşti – Laminorului  a început în acest an, pe 16 aprilie, iar lucrările s-au derulat în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care participă la realizarea lucrărilor.

Utilajul enorm care va săpa tunelurile Magistralei 4 de metrou a fost botezate Parascheva, iar reprezentanţii Metrorex susţin că au ales acest nume dintr-un motiv cât se poate de simplu: aşa se numeşte sfânta care apără zona Străuleşti, aici unde în luna aprilie au început lucrările. Înainte ca utilajul să înceapă să sape, acesta a fost sfinţit.

„Proiectul este unul de viitor, unul care o să dăinuiască cel puţin o sută de ani după finalizare. Orice lucru bun începe cu Dumnezeu, iar divinitatea ne va ajuta. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru realizarea proiectului. Ar fi trebuit ca lucrările să fie gata în aprilie 2015, dar lipsa de finanţare a fost un motiv de întârziere“, declara atunci noul director Metrorex, Cătălin Homor. De asemenea, muncitorii spuneau că sunt de acord cu sfinţirea utilajelor, întrucât aşa este tradiţia. 

850 de milioane de lei

Costul total al lucrărilor realizate pentru prelungirea Magistralei 4 cu încă două staţii se ridică la 850 de milioane de lei, fonduri europene, potrivit directorului Cătălin Homor. Teoretic, tunelul care se întinde pe o distanţă de aproximativ 1,2 kilometri ar trebui să fie gata în luna martie a anului 2016. „Cu pasageri, metroul va circula pe aici în toamna anului 2016“, a mai precizat Homor. Concret, lucrării presupun prelungirea Magistralei 4 de metrou cu alte două staţii: Laminorului şi Străuleşti. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările