Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

FOTO Catedrala Neamului este mai aproape de finalizare: structura de rezistenţă, gata la sfârşitul lui aprilie. Imagini din interior

13
3 Apr 2013 19:02:50
Autor: Ionut Ungureanu
Sala Polivalentă de 1.684 de metri pătraţi suprafaţă va fi finalizată ”la roşu” la sfârşitul lunii aprilie FOTO basilica.ro
Sala Polivalentă de 1.684 de metri pătraţi suprafaţă va fi finalizată ”la roşu” la sfârşitul lunii aprilie FOTO basilica.ro

Agenţia de ştiri a Patriarhiei Române a anunţat, miercuri, că o etapă importantă din construirea Catedralei Neamului va fi în curând finalizată. Subsolul 1 şi întreaga structură de rezistenţă a edificiului este la câteva săptămâni de terminare.

Astfel, echipele de muncitori lucrează la finalizarea plăcii de la cota minus 0,10 metri, element care va încheia subsolul 1, precum şi întreaga structură de rezistenţă a edificiului, informează "Ziarul Lumina".

Acest pas semnifică totodată încheierea unei etape importante din construcţia edificiului. „Stadiul lucrărilor prevede turnarea până la sfârşitul săptămânii 1-7 aprilie 2013 a plăcii de la cota minus 0,10 metri. 

Această placă se va decofra peste vreo două-trei săptămâni, în jurul datei de 20-25 aprilie, când putem spune că este finalizată. Deci, la sfârşitul lunii aprilie, toată structura de rezistenţă până la cota minus 0,10 va fi finalizată integral“, a declarat inginerul Gabriel Năstase, pentru sursa citată.

Năstase este responsabilul tehnic cu execuţia lucrărilor din partea firmei constructoare. Acesta a mai spus că structura de rezistenţă se compune din radierul casetat, subsolurile 3, 2 şi 1 care au fost concepute şi construite pentru a prelua sarcinile lăcaşului şi pentru a rezista la seisme care depăşesc 8 grade pe scara Richter. 

„Structura de rezistenţă este compusă din radierul casetat, trei subsoluri şi plăci intermediare care au plecat de la cota minus 22 metri şi au ajuns la cota minus 0,10 metri. Toată structura de beton şi confecţie metalică este realizată ca un tot, pentru că această catedrală se va ridica undeva la 127,5 metri înălţime şi structura este construită de aşa natură încât să reziste la toată încărcătura pe toată înălţimea edificiului, precum şi la seismele care sunt caracteristice zonei Bucureştiului“, a spus ing. Gabriel Năstase.

Odată cu finalizarea propusă pentru sfârşitul lunii aprilie, se va pune şi termina şi planşeul casetat al Sălii Polivalente, sală care are o suprafaţă de 1.684 de metri pătraţi care, la rândul ei are mai multe componente specifice complexe: bolţi, arcade, coloane, holuri de acces, mai arată sursa citată. În jurul sălii sunt două plăci intermediare care fac legătura cu celelalte încăperi de la subsolurile 2 şi 1.

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Mihai Barbu
3.04.2013, 19:08:40

aia pana la cota 0 e infrastructura. Urmeaza suprastructura..mai e mult pana departe.

+5 (5 voturi)
Mihaita Sandu
3.04.2013, 19:51:47

"Iubiti" oameni saraci cu duhu' care donati popilor: de spitale, orfelinate si alte manastiri ale durerii nu ati auzit?

+3 (13 voturi)
munteanu delia
3.04.2013, 20:37:09

Fii sigur ca cei "saraci cu duhul" doneaza si pentru orfelinate si azile, nu cei iluminati ca si tine.

-2 (14 voturi)
Claudiu Ionut
3.04.2013, 20:34:08

Buna tactica popilor... Odata inceputa hardughia acum PRETIND guvernului si administratiilor locale bani pentru terminarea cladirii. 3 etaje in subsol, 127 metri inaltime??? Cu ce ii incalzeste pe cei din BOR cladirea asta faraonica? Mi se pare o treaba absolut aiurea in conditiile in care economia tarii este pe butuci, se tot inchid agenti economici, se fac reduceri de personal la bugetari, romanii plecati afara trimit din ce in ce mai putini bani in tara, iar in ast timp popilor le trebuie tichie de margaritar.

+2 (10 voturi)
Stefan Valentin Pestean
3.04.2013, 21:47:52

Noi inchidem spitale sa deschidem biserici :))

+5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările