Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Peisaj dezolant pe şantierele din Capitală: „Pe o vreme perfectă, nu era niciun fel de mişcare în şantier“

1
25 Jun 2019 10:10:13
Autor: Elena Deacu
FOTO Asociaţia Pro Infrastructura
FOTO Asociaţia Pro Infrastructura

Asociaţia Pro Infrastructură semnalează că la Pasajul Domneşti lucrările stagnează, chiar şi pe o vreme perfectă, din cauza birocraţiei.

„Peisaj dezolant la Pasajul Domneşti, noul nod rutier dintre DNCB şi DJ602 din vestul Capitalei. Sâmbătă dimineaţă, pe o vreme perfectă, nu era niciun fel de mişcare în şantier. Motivul? Avem autorizaţie de construire pentru doar aproximativ 1% din lucrări. Restul de 99%?! Doamna Firea a cerut modificări în proiectul tehnic (după ce se semnase contractul cu Straco) astfel încât să se includă o buclă de întoarcere a tramvaiului chiar la pasaj, aşa că este nevoie de exproprierea unei suprafeţe de teren în plus”, arată reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit lor, Executivul trebuie să adopte Hotărârea de Guvern aferentă acestor exproprieri suplimentare. Proiectul de HG este, în prezent, pe circuitul interministerial. „Adică se plimbă prin birouri după semnături şi aprobări. Abia apoi se poate emite autorizaţia de construire necesară”, explică ei.

Potrivit lor, deocamdată antreprenorul aşteaptă ca autorităţile să-şi facă treaba, iar „exasperarea şoferilor va continua cel puţin doi ani de zile, atât cât este termenul contractual de execuţie (care curge din momentul rezolvării birocraţiei)”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Preda
25.06.2019, 10:46:11

Asta e prețul plătit pentru pensii speciale, pomeni electorale, contractele pentru firmele de partid și altele