FOTO VIDEO Sectorul 3, îngropat în gunoaie după ce Primăria a preluat activitatea de salubrizare. Negoiţă, numit de internauţi „Gunoiţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul 3 al Capitalei a ajuns îngropat în gunoaie, la numai câteva zile după ce compania Rosal a anunţat că îşi încheie contractul cu Primăria, ca urmare a deciziei acesteia din urmă de a înfiinţa propria direcţie de salubrizare. Pe lângă numeroasele poze de pe reţelele de socializare cu coşuri de gunoi care nu mai fac faţă mizeriei, au apărut şi glume la adresa primarului Robert Negoiţă, pe care oamenii îl numesc acum „Gunoiţă”.

GALERIE FOTO 

Rosal a anunţat că suspendă începând cu data de 14 septembrie activitatea în sectorul 3, cel mai mare sector al Bucureştiului.

Decizia companiei a venit după ce primarul Robert Negoiţă a decis să efectueze serviciul de salubritate cu mijloace proprii. Mai precis, Consiliul Local Sector 3 a aprobat în data de 14 august 2018, la propunerea primarului, înfiinţarea Direcţiei Generale de Salubritate în cadrul Primăriei. Noua direcţie va avea 367 de angajaţi.

Primarul Robert Negoiţă a anunţat că serviciul va fi prestat de Primărie, începând din data de 17 septembrie. „Astăzi este o zi mare pentru Primăria Sectorului 3 şi pentru Sectorul 3. Începând de luni dimineaţă salubrizarea în Sectorul 3 va fi asigurată de către primărie cu utilajele noastre, cu angajaţii noştri. Sperăm astfel să avem un nivel mai ridicat de curăţenie, un serviciu mult mai bun şi la un preţ mult mai scăzut”, a declarat Robert Negoiţă, duminică. Potrivit lui, parcul auto este al Direcţiei Generale de Salubritate din cadrul Primăriei Sectorului 3, iar salubritatea va fi făcută cu angajaţii proprii ai PS3. El chiar a prezentat cele 80 de utilaje cu care Primăria Sectorului 3 va presta serviciul.

image

Cetăţenii, revoltaţi                                                                                             

Locuitorii din sector sunt însă revoltaţi şi susţin că în ultimele zile nimeni nu a ridicat gunoiul.

„În drum spre staţia de metrou Dristor toate coşurile de gunoi sunt pline ochi şi se revarsă mizeria pe trotuare, pe stradă... iar situaţia e aşa de câteva zile bune”, spune un internaut.

„Aţi reuşit să ne îngropaţi în gunoaie! Bucuria şobolanilor!”, spune altul.

De asemenea, cetăţenii reclamă că angajaţii primăriei fac treaba „de mântuială”.

„La ora actuală tot sectorul e inţesat de gunoi. Angajaţii trec şi iau câteva pungi de deasupra, apoi pleacă, pe principiul «ne facem că muncim». Par necoordonaţi, neverificaţi... sperăm să fie vorba doar de adaptare şi să reintre în normal”, scrie o locuitoare pe pagina de Facebook a primarului.

Reacţiile pe reţelele de socializare au curs în ultima săptămână, unele chiar ironizându-l pe primarul Robert Negoiţă.  

„Se pare că şi-a schimbat numele, îl cheamă Gunoiţă acum”, au scris internauţii.

Explicaţiile lui Negoiţă

Primarul Robert Negoiţă susţine că problema se va rezolva şi dă vina tot pe Rosal pentru că nu a continuat să strângă gunoiul până când primăria a preluat activitatea. De asemenea, el susţine că fostul operator de salubritate a golit pe jos gunoiul ca să îşi recupereze pubelele.

„Da, sunt câteva zile cu probleme, dat fiind că avem zone extinse în care nu s-a ridicat gunoiul de la începutul săptămânii trecute. Da, mobilizarea este generală şi ne-am propus să ajungem pe toate străzile ca să ridicăm gunoaiele, cât mai curând. Da, nu ar fi apărut situaţii inacceptabile dacă şi fostul operator de salubritate îşi făcea treaba până preluam noi, la nivelul PS3, curăţenia.
A-şi face treaba nu înseamnă să avem, repet, gunoi neridicat de 7 sau chiar 8 zile. Şi nu înseamnă, la final de colaborare, nici să trimitem echipe care să golească pe jos gunoiul, ca să recuperăm pubelele... Prioritatea este să ridicam de peste tot gunoaiele strânse, cât mai repede, ca să putem, urgent, să intrăm să ne facem treaba, adică să facem curat, aşa cum ne dorim şi trebuie în Sectorul 3”, a scris Negoiţă, pe Facebook. 

El a precizat că angajaţii Primăriei Sectorului 3 au început să amplaseze pubele noi pentru gunoi.

Replica Rosal

Rosal afirmă însă că a convenit cu primăria încă de la începutul lunii, din data de 4 septembrie, să îi asigure primăriei sprijin în săptămâna 8-14 septembrie şi să asigure salubritatea pe rând cu serviciul salubritate sector 3, urmând ca din data de 15 septembrie primăria să se descurce singură.

Compania a publicat un document care arată că a asigurat serviciul de salubrizare până sâmbătă, 8 septembrie, ora 16.00, după care activitatea urma să fie preluată de serviciul primăriei. De luni 10 septembrie până vineri 14 septembrie, Rosal a preluat din nou salubrizarea, iar din data de 15 septembrie aceasta a fost preluată în mod continuu de primărie.

image

„Taxa de salubrizare va fi reintrodusă”

Rosal susţine, de asemenea, că este important ca primarul Robert Negoiţă să spună ce se va întâmpla de acum încolo cu taxa de salubrizare, care până în prezent a fost 0 pentru cetăţenii din Sectorul 3. 

„Compania noastră a reuşit, în ultimii 6 ani, prin eforturi manageriale deosebite, să menţină TAXA 0 pentru gunoi, scutind astfel cetăţenii sectorului 3 de plata celor 9,28 de lei lunar pentru fiecare membru al familiei. Odată cu încetarea contractului încheiat cu operatorul de salubritate, taxa pentru gunoiul menajer va fi reintrodusă pentru locuitorii sectorului 3.

Pentru ca cetăţenii să nu mai plătească taxa de gunoi în ultimii 6 ani, compania noastră a realizat un proiect de investiţii unic în România, constând în implementarea sistemelor de colectare selectivă prin pubele îngropate, investiţie care nu a fost nici până astăzi amortizată. În aceste condiţii, după data de 14 septembrie 2018, primarul Robert Sorin Negoiţă va introduce din nou taxa pentru gunoiul menajer.

Este foarte important ca primarul Negoiţă să explice public cetăţenilor sectorului 3 ce se va întâmpla cu taxa 0 la gunoi începând din acest moment”, susţine compania.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite