FOTO VIDEO Cum să sfidezi gravitaţia cu trotineta: salturi şi răsuciri în aer în Parcul Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trick extrem făcut de un scooterist din Bucureşti 
FOTO Bogdan Păvăloi
Trick extrem făcut de un scooterist din Bucureşti  FOTO Bogdan Păvăloi

Trotinetele sunt considerate simple accesorii sau doar un mijloc de transport alternativ, însă cei prezenţi sâmbătă în parcul Herăstru la lansarea Razor U.S.A. în România au descoperit că se poate trăi periculos şi pe acest simpatic vehicul.

În skatepark-ul din Herăstrău, trotinetele au prins viaţă. Aproximativ 25 de copii şi adolescenţi au venit dis-de-dimineaţă în parc pentru a-i dovedi tânărului campion de 18 ani din Scandinavia, Johan Grunwalt, că în România există practicanţi ai acestui sport şi chiar de vârste fragede. Tinerii care aleg trotinetele ca mijloc de distracţie au între 8 şi 17 ani.   

Preţurile trotinetelor variază în funcţie de model, cele pentru oraş încep de la 189 de lei şi se opresc undeva în jurul sumei de 479 de lei. Cei care vor să îşi cumpere o trotinetă profesională vor fi nevoiţi să scoate din buzunar aproximativ 750 de lei. Cele mai scumpe sunt cele electrice, care ajung să coste în jur de 1.000 de lei.

Salturi extreme cu trotinetele

Vedeta „locală” a evenimentului de astăzi a fost un puşti de doar nouă anişori care a reuşit să impresioneze publicul cu salturile sale care sfidau gravitaţia. Din păcate, puştiul a suferit o mică accidentare în timpul realizării unui „trick" efectuat în aer. A scăpat trotineta şi a aterizat cu trunchiul fix pe muchia ei. Cei de la Razor l-au consolat cu un tricou oficial.

A venit rândul profesionistului din Scandinavia să ne arate adevărata faţa a acestui sport, care merită pe bună dreptate să fie considerat extrem. Johan Grunwalt le-a arătat spectatorilor că se poate sări cu trotineta până la o înălţime de peste doi metri şi în acelaşi timp să o învârteşti în aer, să sari pe rampe de colo-colo şi să execuţi manevre de răsucire în unghiuri aproape imposibile.

Vlad Munteanu, cunoscut în lumea underground de hip hop sub numele de DOC, l-a comparat pe Johan cu Brucee Lee. „Zici că e Bruce Lee cu nunchaku, atât de repede învârte trotineta în aer.”

Oamenii care au ieşit la plimbarea de dimineaţă se opreau preţ de câteva minute şi priveau raideri. „Skateri şi biciclişti în acest skatepark vedem în fiecare zi, dar este prima dată când văd ce se poate face cu adevărat cu o trotinetă”, a mărturisit un trecător care privea uimit la scooterişti.

Tot mai mulţi aleg trotinetele în defavoarea bicicletelor

Din câte am aflat de la cei prezenţi la eveniment, în Capitală există deja o mică comunitate de oameni care au ales să meargă la serviciu cu trotineta în defavoarea autovehiculelor sau a biciletelor. Ei au optat pentru trotinete pentru că sunt lesne de transportat şi mult mai uşoare decât o bicicletă, iar preţul este incomparabil mai mic.

În al doilea rând, trotinetele de oraş sunt pliabile iar în cazul în care te-ai plictisit de împins la ea, o strângi şi te urci într-un mijloc de transport în comun. Cu bicicleta ar fi imposibil din cauza spaţiului pe care îl ocupă.

Razor U.S.A. au fost aduşi în România prin intermediul firmei de biciclete Biciclop, care prin acest parteneriat îşi propun să schimbe opinia despre trotinete: nu sunt doar pentru copii care n-au învăţat încă să meargă pe bicicletă.

În cadrul evenimentului curioşii aveau posibilitatea să testeze trotinetele expuse pentru vânzare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite