FOTOGALERIE Arborii au invadat Pasajul Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două săptămâni Muzeul „Grigore Antipa“ aduce pădurea de foioase în centrul Bucureştiului. După primul episod al campaniei, un mulaj de girafă ce „scotea gâtul prin asflat“, astăzi puteţi vedea un arbore cu frunze căzătoare în mijlocul pasajului de la Universitate.

Citiţi şi

Girafa de la Antipa a ieşit în oraş. O găsiţi în Pasajul Universităţii

În prima parte a campaniei, iniţiată cu scopul de a promova Muzeul Antipa,  animalele sălbatice au invadat mediul urban. Proiectul a inclus şi concursul „Surprinde fauna din oraşul său“ şi acum revine până la 2 august cu un nou aranjament în Pasajul Universităţii şi un nou concurs, dedicat arborilor. Cei care traversează pasajul pot vedea timp de două săptămâni un arbore cu frunze căzătoare specific pădurilor de foioase din România, şi patru panouri cu informaţii despre copaci.

Găseşte cel mai bătrân arbore din oraş!

image
image
image

CLICK PE IMAGINI PENTUR FOTOGALERIE

Cei care doresc să participe la cel de-al doilea concurs trebuie să descopere un „arbore de muzeu“ din oraşul în care locuiesc şi să trimită o fotografie cu acesta, alături de răspunsuri la întrebările „Care este cel mai frumos arbore din oraşul dumneavoastră?; Care este cel mai bătrân?; Dar cel mai mare?“. Ghidul „Flora Bucureştiului“ şi regulamentul concursului au fost puse la dispoziţia participanţilor din Capitală pe site-ul www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Câştigător va fi desemnat cel care va primi cele mai multe „Like“ până la finalul concursului. Premiul este o invitaţie pentru cinci persoane la Muzeul Antipa care se va redeschide anul acesta.

„Proiectul s-a bucurat de un foarte mare succes, de la primul episod. 250.000 de oameni au văzut girafa, potrivit cifrelor transmise de reprezentanţii Metrorex timp de două săptămâni, 60.000 de vizitatori au intrat pe pagina de Facebook şi 1.000 au dat <<Like>> în cadrul concursului“, a declarat Vlad Velcu, coordonator PR  Artex Services.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ urmează să fie redeschis în acest an, după reabilitarea clădirii şi modernizarea expoziţiei permanente, începute în ianuarie 2009.

Prima „licenţă de naturalist“

În urma voturilor celor care au intrat pe pagina de Facebook a campaniei, „naturalistul cum laude“ și câștigătorul unei invitații de două persoane la deschiderea Muzeului Antipa este Pancu Mihai Alexandru, care a participat cu fotografia unui păianjen, un adevărat țesător, localizat în București, în apropierea Bulevardului Alexandru Obregia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite