FOTOGALERIE Flori şi florăresele, de la 1920 până azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia „Între timp - flori şi florărese în Bucureşti“ s-a deschis ieri la MŢR. Lucrările vor putea fi văzute până la 12 aprilie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

O inedită expoziţie de pictură, fotografie şi fotoreportaj, despre florăresele de altădată, dar şi despre piaţa de flori de azi poate fi văzută la Muzeul Ţăranului Român.

Florăresele lui Justinian Scărlătescu

Proiectul îşi propune să facă o paralelă între trecut şi prezent, între Bucureştiul interbelic şi cel contemporan, între florăresele de altădată şi cele de acum, între atmosfera pieţei de flori din Bucureştii vechi şi cea din zilele noastre.

image



Drumul florilor din Olanda în România

Florăresele practică această meserie din generaţie în generaţie. Expoziţia propune o călătorie „Între timp” prin intermediul imaginilor, începând cu cele de arhivă din anii 1920.

image

Lucrare semnată de Lucian Muntean

image



Artiştii, Mirela Trăistaru, Lucian Muntean şi Justinian Scărlătescu vor prezenta toate aceste aspecte prin intermediul picturii, fotografiei şi al reportajului. Fotoreportajul realizat multimedia descrie comerţul cu flori provenite din Olanda, preluarea lor de către vânzătorii en gros şi apoi vânzarea la piaţa de flori din Bucureşti.

image

„În tinereţea mea, florăresele stăteau în piaţa de flori din spatele Hanului lui Manuc, unde era o atmosferă foarte animată şi colorată. Este interesant că în România mai găsim florărese veritabile, la colţ de stradă şi în pieţe faţă de oraşele europene, unde florile se vând exclusiv în florărie”, a spus Constantin Bălăceanu Stolnici la vernisajul care a avut loc aseară.

La vernisajul de aseară au vorbit criticul Pavel Şuşară şi invitatul, Constantin Bălăceanu Stolnici

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite