Fructele şi legumele pe care trebuie să le consumăm toamna: care este legătură între ceapă şi cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructele şi legumele trebuie să fie nelipsite din alimentaţia de zi cu zi
Fructele şi legumele trebuie să fie nelipsite din alimentaţia de zi cu zi

„Adevărul“ vă prezintă câteva fructe şi legume pe care este indicat să le consumaţi toamna, dar vă explică şi de ce oamenii care mănâncă foarte multe fructe nu pot pierde în greutate.

Medicul nutriţionist Şerban Adrian a explicat, pentru „Adevărul“, că cel mai important principiu de care trebuie să ţinem cont în momentul în care alegem să mâncăm fructe şi legume este diveristatea. În acest fel, o persoană îşi poate lua o mulţime de vitamine care se găsesc în diferite legume şi fructe.

„Ideea de diversitate este foarte importantă. Trebuie să consumăm fel de fel de fructe şi legume, iar în această perioadă trebuie să le şi conservăm. Spre exemplu, putem cumpăra prune din care să facem gem pentru la iarnă sau putem lua mere din care să facem compot“, spune nutriţionistul.

Trei fructe şi trei legume

Fructele şi legumele sunt foarte importante deoarece conţin o cantitate semnificativă de antioxidanţi şi vitamine. Astfel, acestea n-ar trebui să lipsească din alimentaţia de zi cu zi, însă ar trebui să fim foarte atenţi când le consumăm, deoarece unele ne pot îngrăşa.

image
„Cei care vor să slăbească nu au cum să mănânce fructe multe. Este vorba de cantitate, pentru că fructele aduc calorii. Este foarte simplu: dacă vrem să slăbim trebuie să reducem consumul energetic“, mai spune specialistul.

În această perioadă, Serban Adrian recomandă să fie consumate prune (conţin antioxidanţi), mere (celebrele fructe care conţin foarte multe vitamine şi fibre), dar şi pere. În ceea ce priveşte legumele, specialistul susţine că roşiile sunt foarte importante, întrucât conţin antioxidanţi, în vreme ce vinetele sunt hrănitoare.

calarasi ceapa

De asemenea, ceapa este considerată un aliment care face cu adevărat minuni. „Ceapa se recomandă să fie consumată crudă, însă este foarte bună şi gătită. Aceasta conţine nişte compuşi despre care studiile demonstrează faptul că previn cancerul“, încheie medicul nutriţionist.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite