Medicul Gabriel Diaconu, despre evacuarea de la Spitalul Foişor: Domnule ministru Harababură, unde e respectul pentru demnitatea umană aici?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/Facebook
Imagine/Facebook

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri din România, Gabriel Diaconu, spune că îi „crapă obrazul de ruşine” în faţa imaginilor cu evacuarea pacienţilor de la Spitalul „Foişor”, pentru că nu există respect pentru demnitatea umană. „Felicitări, domnule ministru Harababură”, spune el.

Doctorul Gabriel Diaconu are un mesaj extrem de dur pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cel care a avizat ordinul emis de şeful DSU, Raed Arafat, privind evacuarea Spitalului „Foişor”.

„Felicitări, domnule ministru Harababură! Şi să fiţi sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuaţi în seara asta de la spitalul Foişor. N-am crezut, vreodată, că am să văd astfel de scene în România. Îmi crapă obrazul de ruşine, nu mă îndoiesc că toţi medicii de la spitalul Foişor sunt egalmente indignaţi. Decizia asta este o imixtiune în actul medical. Putea foarte bine făcută relocarea pacienţilor treptat, cumsecade, din timp. Unde e respectul pentru demnitatea umană aici?”, spune dr. Diaconu.

Acesta întreabă când au ajuns pacienţii în durere, cu patologie osoasă. „mai puţin oameni cu mai puţine drepturi”.

„Constituţional statul român le garantează dreptul la sănătate. Ministerul sănătăţii facilitează accesul la sănătate. Dar aşa? Iar plimbăm oameni cu sacul, cu locul din spate al maşinii personale? E absolut ridicol. Ştiaţi că ajungem aici. Ştiaţi că lucrurile progresează nefast. Nici măcar nu puteţi invoca inepţia ori prostia. Nu mai sunt trei săptămâni, sunt 4 luni de mandat. Ruşine să vă fie. Aţi scos bolnavi în stradă, bolnavi care veniseră de nevoie la specialist. Şi care acum nu vor şti, poate, ce să facă sau încotro să o ia. Zero triaj, nicio compasiune faţă de suferinţă. Sunteţi nişte imbecili, domnule Voiculescu. Atât”, este mesajul dur al medicului.

Spitalul Foişor din Bucureşti devine spital COVID, pacienţii non-COVID, unii operaţi şi de câteva ore, fiind mutaţi în alte unităţi spitaliceşti vineri seara. Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis vineri şi a ajuns la Spital la ora 16.10, potrivit documentului obţinut de Mediafax.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite