Gabriela Firea a anulat achiziţia de autobuze electrice. Ori prea scumpe, ori nefiabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei nu va mai achiziţiona cele 100 de autobuze electrice care erau anunţate iniţial ca fiind în planul de investiţii.

Pe lângă autobuzele turceşti achiziţionate recent, Primăria Capitalei anunţase că va achiziţiona 100 de autobuze electrice, pentru licitaţie urmând să concureze turcii de la Bozankaya şi o companie ce importă autobuze chinezeşti.

Primăria  a renunţat la ambele oferte, având în vedere că cele turceştui sunt prea scumpe iar cele chinezeşti sunt neconforme cu standardul tehnic.

Licitaţia ar f trebuit să înceapă pe 19 decembrie dar Primăria a anunţat pe 10 decembrie faptul că renunţă la organizarea acesteia.

Oricum, turcii de la Bozankaya ar fi ieşit câştigători având în vedere că importatatorul autobuzelor chinezeşti Byd nu trecea de proba tehnică.

Pe forumul pasionaţilor de transporturi Metrou Uşorse apreciază că autonomia mare (minimum 250 km) şi garanţia full-warranty (deci inclusiv acumulatorii) cerute de Primărie Capitalei au anulat achiziţia de 100 de autobuze.
 

"Dacă nu s-a încadrat nici Bozankaya, înseamnă ca ei au vrut sa cumpere autobuze electrice la preţ de diesel. Să sperăm că măresc bugetul şi mai umblă şi pe la condiţiile din Caietul de Sarcini. Poate se bagă Solaris sau Mercedes", a comentat un alt pasionat de infrastructură.

La Cluj, Mercedes a venit cu o ofertă de autonomie de 120 de kilometri, deci la jumătate faţă de ce a cerut Capitala. 

Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public se ridica la aproximativ 219,57 milioane de lei (fără TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177,99 milioane de lei (fără TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 -2020.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite