Gabriela Firea nu renunţă la testarea bucureştenilor pentru Covid-19. Primarul general are în vedere acum vârstnicii şi persoanele fără adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Facebook
Imagine: Facebook

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, a anunţat joi, la începutul şedinţei Consiliului General, că doreşte testarea bătrânilor din cămine şi a persoanelor fără adăpost care sunt internate în centre speciale, pentru a vedea dacă sunt infectate cu Covid-19.


La finalul lunii martie, Firea anunţa că are în plan testarea a peste 10.000 de bucureşteni. Era vorba atunci despre un proiect susţinut de Primărie în colaborare cu Institutul „Matei Balş” şi INS. Ministrul Sănătăţii s-a arătat sceptic cu privire la acest proiect şi a spus că instituţia pe care o conduce nu îşi va asuma nici costurile, nici rezultatele acestui proiect de testare. INS s-a retras din parteneriat, iar proiectul a rămas „în aer”.

Gabriela Firea a anunţat, joi, că intenţionează să îi testeze pe vârstnicii şi pe oamenii fără adăpost.

„Primul proiect pe ordinea de zi se referă la posibilitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială de a putea să achiziţioneze teste precum şi servicii de prelevare şi de diagnosticare pentru beneficiarii DGAS şi mă refer aici la seniorii din căminele noastre şi, de asemenea, la persoanele care nu au adăpost şi sunt în centrele noastre dedicate acestei categorii sociale. Este foarte dificil pe explicaţiile şi procedurile care sunt acum în vigoare să testăm aceste persoane, iar obligativitatea este esenţială”, a declarat Gabriela Firea.

Mai mulţi bani pentru Centrul dedicat seniorilor

„În urma activităţii din perioada stării de urgenţă a Centrului pentru Seniori din municipiul Bucureşti şi a mulţilor seniori care au sunat la centrul nostru, la call center-ul anunţat în mass-media s-a simţit necesitatea de a dezvolta mai mult activitatea Centrului pentru Seniori, care până acum a dus la beneficiarii noştri pachete cu alimente de bază şi obiecte de dezinfectare şi, de asemenea, de protecţie măşti, mănuşi, dezinfectanţi) pentru seniorii din municipiul Bucureşti care au sunat la noi, care nu au familie aproape, care nu au prieteni aproape să îi sprijine, doar din donaţii: ONG-uri, companii private, cetăţeni. S-a cam pus punct acestor donaţii, nu s-au mai primit în ultima perioadă şi este normal să continuăm să sprijinim seniorii din Bucureşti, mai ales că aceştia au foarte mare nevoie. În urma anchetelor sociale făcute nu au existat situaţii în care cineva să aibă şi bani la dispoziţie şi familia aproape şi să dorească să ia un lucru care ar fi fost dedicat unei alte persoane aflate în nevoie”, a declarat Gabriela Firea. 
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite