GALERIE FOTO Expoziţia controversată „The Human Body“ va strânge 3.000 de vizitatori în trei zile la Antipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia va fi la Antipa până pe 30 iunie FOTO Reuters
Expoziţia va fi la Antipa până pe 30 iunie FOTO Reuters

Expoziţia "The Human Body", deschisă vineri, la Muzeul Antipa din Capitală, înregistrează un număr record de vizitatori pentru muzeu, astfel că, potrivit estimărilor organizatorilor, de vineri până duminică, inclusiv, expoziţia va fi văzută de 3.000 de persoane.

Expoziţia "The Human Body", al cărei vernisaj a avut loc vineri şi care va putea fi deschisă publicului până pe 30 iunie, a suscitat interesul celor care au dorit să participe, la "o lecţie extraordinară de anatomie", aşa cum au spus proprietarii ei, şi să vadă corpuri umane reale în poziţii dinamice, scrie Mediafax.

"De vineri, când a fost deschisă expoziţia pentru public şi până astăzi (sâmbătă - n.r.) la ora închiderii, estimăm că numărul vizitatorilor expoziţiei va fi de 2.000 de persoane. Având în vedere că în acest moment sunt foarte mulţi oameni în faţa muzeului, aşteptând să intre, credem că nu toţi cei care se află afară vor putea vedea expoziţia până la ora închiderii (publicul poate vizita expoziţia până la ora 20.00-n.r)", au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Events care, alături de Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" sunt organizatorii din România ai expoziţiei "The Human Body".

Potrivit reprezentanţilor Events, care au luat în calcul atât biletele vândute în reţeaua proprie, cât şi pe cele vândute la muzeu, "numărul celor care vor vedea expoziţia de vineri până duminică va fi de 3.000 de persoane".

Expoziţia "The Human Body", care include peste 200 de exponate - corpuri umane reale, care, prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra corpului omenesc -, va putea fi vizitată la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti până pe 30 iunie.
Totodată, producătorii evenimentului şi reprezentanţii Muzeului Antipa au precizat că expoziţia "The Human Body" este o oportunitate rară pentru România şi pentru cei care doresc să înveţe sau să îşi reamintească informaţii despre corpul uman.

"Ştiu că expoziţia a dat naştere la numeroase controverse de-a lungul anilor, însă răspunsul pozitiv în proporţie de peste 90% din toate locurile în care am fost ne-au încurajat să continuăm", a declarat Arnie Geller, CEO al GForce Exhibition.

El a precizat că GForce Exhibition deţine drepturile asupra exponatelor. După ce nu vor mai face parte din expoziţie, exponatele nu vor fi vândute sau donate unor universităţi, ci vor fi duse în ţara de origine pentru a fi incinerate, a explicat Geller.

Întrebat cine "trebuie" şi cine "nu trebuie" să viziteze expoziţia "The Human Body", Arnie Geller a spus: "Expoziţia nu este pentru toată lumea. Persoanele de o anumită apartenenţă religioasă, de exemplu, pot alege să nu o viziteze, dar majoritatea se poate bucura de expoziţie ca de o lecţie de anatomie extraordinară".

În cadrul expoziţiei "The Human Body" poate fi văzut corpul uman în totalitatea lui, dar şi fragmente sau organe întregi, muşchi, ligamente, sistemul cardiovascular, sistemul osos şi muscular, sistemul nervos, precum şi fetuşi în diferite stadii de evoluţie. De asemenea, nu lipsesc exponate care prezintă organe sănătoase şi organe afectate de cancer în diferite stadii.

Expoziţie până pe 30 iunie

Pentru a-i convinge pe vizitatori că fumatul este una dintre cauzele frecvente ale cancerului pulmonar, organizatorii expoziţiei au amplasat între două exponate - un plămân sănătos şi unul afectat de cancer - o cutie în care oamenii îşi pot "dona" pachetele de ţigări.

Expoziţia "The Human Body" va fi deschisă publicului până pe 30 iunie, zilnic, de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 - 20.00.

Exponatele au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în oraşe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Biletele pentru această expoziţie au fost puse în vânzare şi au preţuri cuprinse între 32 şi 60 de lei/ persoană şi, respectiv, 85 şi 135 de lei/ grup. Totodată, grupurile de peste 10 copii vor avea acces la expoziţie în baza unui tichet în valoare de 30 de lei/ persoană. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit. Tichetele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti).
Biletele sunt valabile pentru toată durata desfăşurării expoziţiei, cu specificaţia că biletele valabile în timpul săptămânii oferă acces doar de marţi până vineri inclusiv, iar biletele valabile în weekend oferă acces doar sâmbăta şi duminica.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite