Guvernul dă bani Primăriei Capitalei pentru gaze. Victor Ponta: Problema apei calde, război politic în Consiliul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta, premierul României, a anunţat că Guvernul va rezolva problema încălzirii în Bucureşti, asigurând finanţarea necesară până la fuziunea efectivă a ELCEN cu RADET. Concret, spune Ponta, este vorba despre peste două milioane de persoane care au căzut victime ale unei bătălii politice la nivelul Consiliului General al Capitalei.

„Având în vedere faptul că ieri, în sfârşit, după presiunile primarului general, ale mass-media şi ale cetăţenilor din Bucureşti, consilierii generali de la PNL-PDL au fost de acord să aprobe fuziunea ELCEN-RADET, azi o să mă văd cu primarul general şi să rezolvăm problema cu încălzirea, pentru că era blocată de consilierii din opoziţie - cred că şi-au dat seama că fac aceeaşi greşeală pe care am făcut-o noi în 2004 când îl blocam pe primarul Traian Băsescu - şi în sfârşit ieri au votat. Mă bucur foarte tare şi asta înseamnă că azi putem să rezolvăm problema cu apa caldă pentru Bucureşti. Va fi şi o finanţare pentru perioada care durează până la finalizarea transformării în societate comercială şi fuziunea cu RADET, în aşa fel încât să se rezolve toate problema datoriilor istorice“, a declarat Victor Ponta, pentru Mediafax,  despre o discuţie pe tema RADET în şedinţa de miercuri a Executivului.

De asemenea, premierul a menţionat că l-a invitat la o discuţie pe Sorin Oprescu chiar înaintea şedinţei de guvern de miercuri, precizând încă o dată că problema apei calde din Bucureşti a fost creată de războiul politic de la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Noi, Guvernul, îl ajutăm (n.r. pe Sorin Oprescu) cu toată inima, pentru că este vorba de două milioane şi ceva de oameni care erau victimele unui război politic pe care l-au mai avut şi în 2004 şi nu trebuia să-l aibă şi în 2014“, a adăugat Victor Ponta.

100 de milioane de lei 

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, Guvernul va acorda 100 de milioane de lei Primăriei Capitalei, bani care vor fi transferaţi către ELCEN pentru furnizarea gazelor necesare RADET la distribuirea apei calde şi a energiei termice către populaţie, într-o şedinţă la care a fost prezent şi primarul general, Sorin Oprescu.

Fuziunea RADET-ELCEN, votată de Consiliul General

Consilierii generali au votat marţi, 14 octombrie, într- o şedinţă extraordinară proiectul care prevedea transmiterea unei solicitări către Guvernul României de emitere a unui act normativ cu privire la transferul acţiunilor societăţii Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) din proprietatea privată a statului roman în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti, pentru aplicarea prevederilor Memorandumului aprobat în şedinţa de govern din luna martie a anului trecut, cu tema „Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin Sistem de Alimentare Centralizată cu Energie Termică Integrat (SACET) în Municipiul Bucureşti şi în Constanţa“. Cu alte cuvinte, acest proiect este un nou pas pentru realizare fuziunii RADET-ELCEN.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite