Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Haos în Gara de Nord din Capitală: trenurile nu au putut pleca şi ajunge aici din cauza unei defecţiuni tehnice. Avaria a fost remediată

3
9 Oct 2015 12:24:17
Autor: Cristina Răduţă

Ore bune, circulaţia trenurilor care ar fi trebuit să plece sau să ajungă în Gara de Nord din Bucureşti a fost paralizată, spre disperarea călătorilor. Reprezentanţii CFR susţin că a fost vorba despre o defecţiune tehnică care în acest moment a fost soluţionată.

UPDATE „Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că începand cu ora 13.00, circulaţia trenurilor în/din Gara de Nord s-a reluat în condiţii normale. Echipele feroviare au remediat deranjamentele electrice produse la sistemul de dirijare a traficului. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest deranjament, şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au avut ca principal scop reluarea circulaţiei în condiţii normale“, au anunţat reprezentanţii CFR .

UPDATE Reprezentanţii CFR au trimis un comunicat de presă în care explică ce se întâmplă: „Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că trenurile care intră şi pleacă în/din Gara de Nord înregistrează întârzieri la sosire şi îndrumare, din cauza unor deranjamente electrice produse la sistemul de dirijare a traficului. Echipele de intervenţie feroviare sunt pe teren şi desfăşoară deja lucrări pentru remedierea defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului.

La ora actuală, la intrare în Bucureşti Nord, se asigură circulaţia trenurilor fie prin procedura cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate, fie pe bază de ordin de circulaţie.
 
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest deranjament, şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă“.
 

UPDATE Unele trenuri au început să sosească în gară, după cum anunţă călătorii. Reprezentanţii CFR nu mai pot fi contactaţi pentru a explica dacă avaria a fost reparată. 

UPDATE Călătorii susţin că au fost informaţi că haosul s-ar fi creat din pricina unor defecţiuni apărute la soft-uri. 

De zeci de minute, trenurile care ar fi trebuit să ajungă în Gara de Nord au întârzieri mari, din cauza unei defecţiuni tehnice. La fel se întâmplă şi cu trenurile care ar fi trebuit să plece din gară, după cum susţin călătorii care aşteaptă pe peroanele Gării de Nord.


„Periodic se fac anunţuri în gară. Ni se spune că este vorba despre o defecţiune. Trenul meu are întârziere o oră“, spune un călător blocat în Gara de Nord.

Contactaţi de reporterii Adevărul, reprezentanţii CFR au confirmat că este vorba despre o defecţiune tehnică. „Este vorba despre o problemă tehnică, nu ştiu foarte multe detalii acum. O să mă interesez şi că anunţ“, a precizat Alina Roman, reprezentanta CFR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Pârşu
9.10.2015, 12:43:50

Sa mai mearga romanii si pe jos, sa mai faca miscare...

-1 (3 voturi)
Toru Okada
9.10.2015, 12:44:12

pai au facut mizeria aia de companie "Informatica Feroviara" care face cele mai jalnice softuri. in loc sa scoata la licitatie infrastructura informatica, astfel incat sa poata fi facuta profesionist de firme competente, prefersa sa tina firma aia capusa. sper sa ajunga DNA-ul si pe acolo curand...

Ovidiu M
9.10.2015, 13:11:39

Știe cineva dacă aceeași problemă este și la gara Basarab? Sau acolo se circulă normal? Mulțumesc!

Modifică Setările