HAOS LA „JEAN MONNET“: absenţe muşamalizate, transferuri ilegale şi liceene care fac sex cu profesori sau pozează în Playboy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nebunie la Liceul de fiţe „Jean Monnet“ din Bucureşti. Asta au descoperit reprezentanţii Ministerului Educaţiei, care au făcut un control luna trecută în şcoală.

Întreaga conducere a Liceului „Jean Monnet“ a fost demisă, astăzi, la ordinul ministrului Educaţiei, după ce ancheta făcută de minister în şcoală a descoperit mai multe neregului. Scandalurile au început să se ţină lanţ de „Jean Monnet“, după ce, luna trecută, Oana R. (17 ani), elevă a liceului, l-a acuzat pe profesorul de sport Dan Octavian Vişan (27 de ani) că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu Oana, eleva din SEXGATE LA JEAN MONNET!

Eleva „violată“, 45 de absenţe „omise“ de profesori

Ancheta Ministerului Educaţiei a demonstrat că eleva acuzatoare are, în primul semestru, nu mai puţin de 45 de absenţe nemotivate, scrie Mediafax. Oficialii Ministerului au precizat că pentru acest lucru, conducerea şcolii nu a dispus nicio sancţiune. Mai mult, tot în cazul Oanei R., transferată anul acesta la „Jean Monnet“, dosarul de transfer era incomplete. Dosarul ei a fost „aprobat fără respectarea prevederilor legale“, neavând fişa medical sau cea individuală de observaţie.

"Controlul efectuat a arătat că relaţia nefirească între profesor şi elevă, indiferent de cât de emancipat este mediul de la «Jean Monnet», a fost şi rezultatul unor disfuncţionalităţi grave în conducerea liceului şi gestionarea relaţiei părinte - şcoală. Evident, instanţa este cea care va decide asupra naturii acestei relaţii. Se vede clar că, atunci când conducerea şcolii nu îşi face datoria, efectele sunt grave", a spus ministrul Daniel Funeriu.


Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu profesorul Dan Octavian Vişan pe holurile Tribunalului Bucureşti!


Şi profesorii chiuleau de la şedinţe. Semnăturile lor apăerau, totuşi, în acte
Tot în urma controlului efectuat de Minister s-a mai constatat că şefii de la „Jean Monnet“ au încălcat şi alte reguli. Mai exact, registrele privind evidenţele şedinţelor Consiliului de administraţie, unde sunt trecute numele unor profesori care decis şi care nu coincid cu ale celor prezenţi la întruniri.

Ministerul a mai descoperit că aprobarea de transfer a elevilor s-a făcut după criteria total aleatorii iar proiectele pentru combaterea violenţei sau managementul situaţiilor de criză au lipsit aproape cu desăvârşire.



Al treilea scandal: elevele de la „Jean Monnet“ au băut pe rupte într-un club şi s-au pus pe furat

Mai mult, profesorilor de la „Monnet“ li s-a reproşat şi că nu s-au preocupat de găsirea unor strategii pentru combaterea abandonului şcolar şi a absenteismului, deşi elevii se confruntau cu astfel de probleme. Mai exact, Comisia pentru frecvenţă şi reducerea abandonului şcolar lipseşte cu desăvârşire, iar comunicarea cu părinţii, chiar şi în situaţiile când elevii au probleme mari, este minimă.

Reprezentanţii Ministerului au mai stabilit că, după scandalul sexual dintre o elevă şi profesor a izbucnit, conducerea liceului a fost preocupată să scape de „presiunea mass-mediei“ şi a acceptat demisia fără preaviz a profesorului acuzat de viol, chiar şi cu riscul implicării într-un proces. În urma tuturor scandalurilor de la „Jean Monnet“ şi a controlului efectuat de Minister, Daniel Funeriu a mai stabilit ca şcoala să fie monitorizată timp de un an.

image
Profesorul Dan Octavian Vişan, pe holurile Tribunalului Bucureşti Eleve de la Jean Monnet, în fotografii incendiare pe Facebook
image

Click pe imagini pentru fotogalerie (eleva de la Jean Monnet care îşi acuză profesorul că a violat-o)



 Ce scandaluri au zguduit în ultimul timp LIceul „Jean Monnet“ din Bucureşti:

- Povestea de amor dintre o elevă minoră şi un profesor de sport. Citeşte mai multe AICI

- Fotografii incendiare postate de elevele liceului pe Facebook, în care apar în ipostaze sexy, dezbrăcate aproape complet. Vezi AICI fotografiile:

- Două eleve minore s-au îmbătat într-un club de fiţe şi s-au apucat de furat telefoane. Ambele au dosare penale. Citeşte povestea AICI

- O elevă a pozat nud în revista Playboy. După acest eveniment, fata a intrat în atenţia mass-media fiind eticehtată ca iubita primarului Radu Mazăre din Constanţa. Citeşte mai multe AICI

Citeşte şi:

Conducerea Liceului „Jean Monnet“ a fost demisă după scandalul SEXGATE dintre o elevă şi un profesor

Se tulbură apele la "Jean Monnet": după demiterea conducerii, două eleve figurează cu dosar penal

DESFRÂU LA JEAN MONNET Cele mai bune prietene ale Oanei, eleva care îşi acuză profesorul de sport că a violat-o, s-au îmbătat în club şi s-au pus pe furat

Răsturnare de situaţie în cazul „Sexgate la Jean Monnet": legiştii susţin că eleva a făcut sex cu profesorul din plăcere, nu a fost violată!

"Luceafărul" lui Eminescu, în varianta „Sexgate la Jean Monnet“

Balada Sexgate la Jean Monnet: "Cine iubeşte şi lasă, / Cineva să-i dea pedeapsă. /Mate până nu mai poate"

Conducerea Liceului „Jean Monnet“ verifică modul în care a fost organizată „excursia-sexy“ la Predeal

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite