Hiroko, campioana de la maratonul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japoneza Hiroko Ogawa (49 de ani) a câştigat, ieri, Crosul Universităţii Bucureşti. Femeia, care a venit în România în urmă cu patru ani, a câştigat majoritatea competiţiilor la care a participat.

La Crosul Universităţii Bucureşti, care s-a desfăşurat ieri în Capitală sub egida Departamentului de Educaţie Fizică şi Sport, Hiroko le-a suflat studenţilor cel mai înalt loc de pe podium, ajungând prima la linia de finish.

Japoneza a reuşit să parcurgă aproximativ cei 3.000 de metri incluşi în traseul crosului de ieri în opt minute. Ajunsă la finish, cu respiraţia tăiată, ea a declarat mândră că nu este prima dată când câştigă această competiţie. „Anul trecut m-am clasat pe locul cinci, iar în urmă cu patru ani am luat locul I“, a spus Hiroko Ogawa.

Anul trecut, în luna septembrie, japoneza a câştigat şi Crosul Petrom. De când a venit în România, Hiroko Ogawa, a devenit o cunoscută a Federaţiei Române de Atletism. „Doamna Hiroko participă la toate competiţiile de gen din Bucureşti şi chiar din alte localităţi din ţară“, a declarat secretarul Federeaţiei române de Atletism, Ion Buliga.

Sportul, un stil de viaţă

Din 2006, de când locuieşte în România, Hiroko şi-a descoperit un nou mod de viaţă, făcând sport. „Alerg aproape zilnic, pentru că mă face să mă simt mai bine. Dacă nu alerg, cu siguranţă fac măcar o plimbare. Însă, odată ce înaintez în vârstă rezistnţa mea a scăzut şi nu mai fac performanţa pe care o făceam acum 10 ani, de exemplu”, a mărturisit japoneza.  Aici a adus-o soarta, îndrăgostindu-se de un român. Nu lucrează nicăieri în Bucureşti, din cauza faptului că nu vorbeşte prea bine limba română.

„Scriu articole despre mine şi despre viaţa mea aici, în limba japoneză. În Japonia am o afacere de familie şi nu am nevoie să muncesc pentru bani ca să supravieţuiesc aici”, a mai spus Hiroko.

3.000 de metri studenţeşti

Cea de-a XVIII-a ediţie a Crossului Universităţii s-a desfăşurat ieri la ora 11.00, pe traseul Facultatea de Drept – Podul Eroilor – Podul Cotroceni şi retur.La competiţia sportivă organizată de Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport al Universităţii din Bucureşti s-au înscris peste 1.700 de concurenţi, elevi, studenţi şi veterani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite