20 de ani de la moartea fostului lider legionar, Horia Sima: fotografii, cărţi şi obiecte personale unicat expuse pentru prima dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia-omagiu ”Instantanee pe drumul unei vieţi” a fost deschisă oficial sâmbătă, 30 martie, la sediul Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu din strada Veseliei numărul 21. Cei interesaţi vor putea viziona, o parte pentru prima data în 70 de ani, un bogat fond de fotografii şi documente, cărţi editate în exil şi obiecte personale ale fostului lider al Mişcării Legionare.

Potrivit organizatorilor, evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări în cadrul proiectului "Horia Sima - 20 ani de la moarte".

Manifestarea a fost deschisă de secretarul Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu şi responsabil al acestui proiect, Florin Dobrescu. Cei prezenţi la eveniment, între care foşti deţinuţi politici, dar şi numeroşi tineri, au putut asista la un simpozion în cadrul căruia au susţinut comunicări oameni de diverse vârste şi profesii.

Organizatorul evenimentului, Florin Dobrescu, a exprimat cu regret faptul că, la 20 de ani de la moartea lui Horia Sima, presa, istoricii şi autorităţile păstrează o tăcere totală asupra personalităţii acestuia, atunci cînd nu se mărginesc a-l calomnia.

Totodată, în cadrul festivităţii de deschidere a expoziţiei a fost prezent şi Nicolae Popescu, refugiat politic, membru al exilului anticomunist din Canada şi unul dintre cei care l-au cunoscut personal pe Horia Sima.

Imagini de la eveniment şi mai multe detalii despre expoziţie se găsesc pe site-ul fundaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite