Hoții de fier vechi, mai „tari“ decât buldozerele din șantierul Buzești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte hoţi de fier vechi au fost reţinuţi astăzi, în zona şantierului Buzeşti, de către agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Cei şapte aproape că au reuşit să oprească lucrările de demolare din zonă, după ce au intrat sub un excavator. Încercau să ajungă primii la bucăţile de fier abia scoase de cupa utilajului din molozul dărâmăturilor.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a organizat astăzi a 21 acţiune pentru prinderea hoţilor de fier vechi care „lucrează” în zona şantierului Buzeşti.

La ora 10 dimineaţa, cei care caută în moloz după resturi de fier sau cupru erau, ca în fiecare zi, deja la muncă, bine camuflaţi.

Unul intrase sub o placă de beton abia prinsă în doi stâlpi. Alţi doi scanau de-a buşilea mizeria printre pereţii rămaşi în picioare.  De atâtea amenzi primite, hoţii de fier vechi au gândit un fel de soluţie pentru a scăpa de poliţişti: în fiecare zi îşi aduc la „serviciu” câte un scaun pliant pe care îl montează pe trotuar. La apariţia echipelor de ordine publică, hoţii se aruncă pe scaune spunând că sunt acolo pentru a privi la ce se întâmplă cu cartierul lor. Două persoane din „galerie” au fost amendate până acum de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti de peste zece ori.

Pe lângă cei trei hoţi aflaţi „la vedere”, şantierul părea liber de „scormonitori”. Doar că, în nici un minut, de sub un excavator care lucra la demolarea unui zid au apărut patru persoane! Una a încercat să fugă, riscând enorm: în zonă sunt gropi sau canale desfăcute.

Ceilalţi trei hoţi, veniţi tocmai din Chitila, cu mâinile negre de la atîta căutat al fierului în moloz, s-au îndreptat automat către maşinile Poliţiei Locale: este a patra oară, în ultima lună, când sunt prinşi în acţiune, în zona Buzeşti.

Cei şapte sunt doar o parte din grupul celor care atacă zilnic şantierul din  Buzeşti. Hoţii au devenit, în ultima vreme, agresivi: refuză să plece de sub cupa utilajelor folosite la demolări şi îi ameninţă pe muncitori.

Au existat chiar şi episoade în careau atacat cu bâtele echipele care lucrează pe şantier şi chiar au încercat să riposteze în faţa echipelor de intervenţie ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. De fiecare dată, scandalurile au fost aplanate, iar hoţii – reţinuţi, amendaţi sau predaţi Poliţiei Naţionale.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a aplicat, de la începutul lucrărilor din Buzeşti, peste 35 de amenzi contravenţionale pentru cei care folosesc şantierul ca sursă de bani. Mai mult, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a blocat afacerea unei adevărate structuri care acţiona în zonă. Aceasta îi folosea pe „scormonitori” pentru a umple dube întregi cu resturi de fier.

Autovehiculele – cu numere de înmatriculare străine – erau conduse de „transportatori” tocmiţi special, iar marfa era vândută la anumite centre de colectare a fierului vechi.

La sfârşitul anului trecut. două transporturi au fost capturate: unul cu două tone de fier luat de pe şantier, celălalt – cu 2,3 tone de resturi de tablă subtilizate din Buzeşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite