Iată c-am avut dreptate!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
maidanezi foto adevarul

Da, am avut dreptate atunci cînd în urmă cu trei luni întrebam pe blog ,,ce-aveţi bă cu pechinezu’ meu?!’’.... Din păcate, am avut dreptate. Spun din păcate pentru că ceea ce am criticat atunci, eu şi mulţi alţii, n-a fost luat în seamă. A trebuit să moară un copilaş pentru a se demonstra că edililor nu le pasă decît de bani.

De cît mai mulţi bani. De la noi, cei care odată la patru ani îi votăm, din fondurile europene, din reclame, taxe sau de oriunde. Bani să fie.

Votul şi încrederea acordate unui candidat confirmă parcă o zicală din bătrîni. Aia cu „facerea de bine.....”

Problema aceasta a maidanezilor va fi iar dezbătută, vor fi pe toate posturile de radio şi televiziune nenumărate anchete, luări de poziţie, propuneri, critici, dezvăluiri, văicăreli şi justificări.

O familie îşi plînge copilul mort în chinuri groaznice, iar subiectul este în prime time. Cîteva zile. După care televiziunile îşi vor muta atenţia spre alte subiecte, familia rămînînd cu durerea. Foarte multă durere.

Spuneam acum trei luni că nu cîinii cu stăpîn reprezintă problema Bucureştiului, ci acei cîini fără stăpîn. Da, pentru că referitor la cei cu stăpîn, în cazul în care se întîmplă ceva, ai pe cine trage la răspundere. Dacă stăpînul îşi scoate cîinele la plimbare fără botniţă, dacă nu-i strînge excrementele, dacă îl lasă să latre deranjînd astfel vecinii, stăpînul răspunde contravenţional iar în caz de agresiune, penal. Există suficiente normative care sancţionează aceste abateri. Da, dar acestea aduceau puţini bani la bugetul primăriei. Asta fie pentru că nu prea are cine să constate respectivele abateri, fie pentru că marea majoritate a iubitorilor de animale sînt suficient de educaţi pentru a nu incălca regulile bunei convieţuiri.  Aşa că edilii au dat dovada inventivităţii şi totodată a marii nesimţiri civice introducînd aberantele taxe pentru necastrarea cîinilor proprietate personală. Care este justificarea acestei inepţii ?! Dacă-şi castrează sau nu cîinele care este rezultatul pentru ceilalţi cetăţeni? Nu de aici apar maidanezii. Cine vrea să-şi dea cîinele la împerecheat, o face. Cine nu vrea, nu-l dă. Şi cu asta basta. De ce să-l castreze?! Pentru a creşte cifra de afaceri a cabinetelor veterinare ?! Nu-i suficient că medicamentele, consultaţiile şi hrana pentru animale sînt nejustificat de scumpe?!

Sau la bază a fost raţionamentul: păi dacă au bani de întreţinut un cîine, să plătescă şi taxă de deţinere, dă-i dracu’ de îmbuibaţi! Cine nu-i castrează să plătească la primărie. C-aşa vrea muşchii lu’ don primar.

Aceste animale de companie reprezintă pentru unii dintre noi suportul moral, întruchiparea dragostei dezinteresate, sinceritatea şi candoarea dispărute parcă din lumea asta nebună şi meschină.

Ne-au mai rămas puţine motive de bucurie şi satisfacţie. Decît să te uiţi la bălăcărelile de la televizor mai bine ieşi la plimbare cu animăluţul tău care nu înjură, nu bîrfeşte şi nu face politică. Mergi cu el în parc şi cu el alături răsfoieşti o carte. Apropo, impozit pe cărţile din bibliotecă nu v-a dat prin cap să puneţi?! Că şi astea ne mai umplu frumos sufletul şi timpul liber ajutîndu-ne să uităm de voi dar şi de prostia noastră că v-am votat. Bună asta cu impozitul pe cărţile din bibliotecă, nu? Na că v-am luat-o înainte! Incă două trei idei d-astea şi trebuie să mă gîndesc dacă nu cumva ar trebui să fiu la vreo primărie candidat.... Să mă fac şi eu de...

Revenind la nenorocirea de luni, vreau să aduc în discuţie doar un aspect: într-un oraş civilizat, o bunică şi-ar fi găsit repede nepoţeii rătăciţi şi nu ar fi trebuit să-şi facă griji pentru viaţa lor. Într-un oraş civilizat. Doar că BUCUREŞTIUL NU ESTE UN ORAŞ CIVILIZAT !

Bucureştiul are cîini comunitari, cum pompos au fost rebotezaţi maidanezii, are hoţi din buzunare, are taximetrişti jepcari, are străzi neterminate de ani de zile, are gropi, are canalizări înfundate, are taxe aberante, dar ce n-are Bucureştiul..... N-are GOSPODARI!

Rezolvaţi BĂ problema asta a maidanezilor! Cu înţelepciune, cu suflet, cu răbdare, cu omenie şi raţiune. Da’ rezolvaţi-o odată!

p.s. Oscar al meu s-a decis să nu plătească taxa. Acolo unde a plecat sufleţelul lui, totul e bine rînduit. Gratis. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite